O nouă ediție a Zilelor Clasei de Actorie

Cu ocazia celei de-a XI-a ediții a Zilelor Clasei de Actorie, micii artiști ai Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț prezintă, între 5 și 7 noiembrie, două spectacole nou-nouțe.

Astfel, cursanţii grupei compuse din elevi de clasele I-IV vor susţine cel mai recent spectacol de producţie, în fapt un spectacol coupé care cuprinde scene din „O altfel de capră”, adaptare după textul lui Ion Creangă, şi „Un măgar”, după Ion Lucian, regia – Maria Hibovski. Iar grupa cursanţilor adolescenţi va prezenta montarea intitulată „Supravieţuitorii”, cu un text dramatizat de regizorul Gheorghe Hibovschi din piesele „Monoloage”, după Raluca Enescu şi „Supravieţuitorii”, de Nicoleta Ionescu.

Reprezentațiile fac parte din proiectul ZILELE CLASEI DE ACTORIE, iniţiat de actriţa Maria Hibovski, cea care coordonează din anul 2000 activitatea cursului de la Şcoala Populare.

Programul întregului eveniment este următorul: luni, 5 noiembrie, pe scena Teatrului Tineretului, se vor juca, pentru elevi ai şcolilor din Piatra-Neamţ, reprezentaţiile amintite – de la ora 11:00 spectacolul coupé, iar de la ora 13:00, „Supravieţuitorii”.

Programul, cu aceleaşi ore de începere, se va repeta marţi, 6 noiembrie, la Căminul cultural de la Dămuc şi miercuri, 7 noiembrie, la Centrul cultural de la Zăneşti.

(Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)