Daniel Ciobanu debutează la Carnegie Hall din New York

Pianistul pietrean Daniel Ciobanu debutează cu un recital extraordinar, pe scena legendarei Carnegie Hall din New York, astăzi, 18 octombrie 2018.

El va prezenta un program care cuprinde compoziții precum „Carillon nocturne” de George Enescu, „Tablouri dintr-o expoziţie” de Modest Mussorgski, Preludiile op. 24 nr. 9, 10 şi 11 de Alexander Skriabin şi selecţiuni din muzica baletului „Pasărea de foc” de Igor Stravniski, în aranjamentul lui Guido Agosti.

„Recitalul, organizat de The American Friends of the Rubinstein Society împreună cu ICR New York, aspiră să devină revelația sezonului de toamnă pe scena muzicală de gen a New York-ului.

Daniel Ciobanu este câștigătorul Medaliei de Argint și al Premiului Publicului la ediţia 2017 a Concursului Internaţional de Pian „Arthur Rubinstein” de la Tel Aviv, care se desfăşoară o dată la trei ani începând din 1974. Tradiţia Societății Muzicale Internaționale „Arthur Rubinstein” constă în organizarea unui recital sau a unui turneu pentru câştigători, pentru a le oferi acestora posibilitatea de a evolua pe cele mai mari scene ale lumii. Anul 2018 îi este dedicat lui Daniel Ciobanu, solistul de doar 27 de ani, absolvent al Conservatorului Regal din Scoția, laureat deja al mai multor concursuri prestigioase”, scriu cei de la Hotnews.ro

Următorul recital al lui Daniel Ciobanu va avea loc la Longy School of Music din Cambridge, Massachusetts, vineri, 19 octombrie. (Dor de Neamț)