Șahistul ieșean George Albu a câștigat ediția a IX-a a Memorialului „Mihai Molodoi“

Premiul I în clasamentul general al Memorialului „Mihai Molodoi“ la șah a fost câștigat de George Albu, de la CS Politehnica Iași. Celelalte premii I au fost adjudecate de Iulian Balint, de la Clubul de Șah Bicazul, la categoria ELO 1.001-1.200; Virgil Adragai, de la ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău, la categoria ELO 1.201-1.500; Ionuț Ștefan Andrieș, de la CS Politehnica Iași, la categoria ELO 1.501-1.800 și Nicolae Verciuc, de la AS Club Șah Victoria Bacău, la categoria S50.

În premieră, la Memorialul „Mihai Molodoi“ s-au acordat premii și fetelor, locul I revenind jucătoarei Mirela Adriana Niță de la AS Club de Șah „Minerva“ Pașcani.

Desfășurat în perioada 22-23 septembrie 2018, Memorialul „Mihai Molodoi“ la șah a fost organizat de Asociația Județeană de Șah Neamț în parteneriat cu Primăria Municipiului Piatra-Neamț, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț și familia Molodoi. Concursul a avut loc la Direcția pentru Sport și Tineret Neamț și a fost omologat FIDE pentru coeficienți ELO. Sistemul de joc a fost turneul open elvețian cu șapte runde și timp de joc 15 minute, plus 5 secunde increment pe jucător.

Mulțumesc tuturor celor care, și în acest an, au răspuns invitației de a participa la Memorialul «Mihai Molodoi», o competiție care a ajuns la a noua ediție, o ediție a cărei festivitate de premiere are loc chiar când Mihai Molodoi și-ar fi aniversat 67 de ani! Îmi pare bine că am reușit să păstrăm această tradiție, pentru că astfel ne aducem aminte de el cel puțin o dată pe an, dacă nu mai des, iar cei care nu l-au cunoscut pot afla de dumnealui. Este omul care a contribuit foarte mult la dezvoltarea șahului în județul Neamț, în special în Piatra Neamț și a făcut tot ce a putut pentru a face cunoscut că se joacă șah și în orașul nostru. Mulțumesc tare mult domnului primar Dragoș Chitic pentru contribuția adusă acestei competiții, fără de care noi nu am fi putut organiza Memorialul! Ne sprijină financiar, an de an, prin proiecte realizate în cadrul Primăriei, cu fondul de premiere în bani. Mulțumesc, de asemenea, domnului Alexandru Molodoi pentru fondul pe care îl asigură pentru plachete și trofee! Mulțumesc doamnei Tatiana Molodoi, soția domnului Alexandru Molodoi, care, și dumneaei, în fiecare an, se implică în rezolvarea problemelor de organizare! Nu în ultimul rând, aduc mulțumiri directorului executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, Gheorghe Paisa“, a precizat președintele Asociației Județene de Șah Neamț, Sebastian Volcinsche, sufletul întrecerii.

Alexandru Molodoi, vărul lui Mihai Molodoi, a declarat: „Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră că sunteți astăzi aici, alături de noi. Mihai ar fi împlinit astăzi 67 de ani. Mulțumesc domnului primar pentru implicarea în desfășurarea Memorialului și pentru buna organizare. De asemenea, mulțumesc domnului Sebastian Volcinsche, președintele Asociației Județene de Șah, pentru că menține această tradiție! Sperăm ca la anul, ediția aniversară, a zecea, să fie mai substanțială din punct vedere al premiilor“.

Lista completă a premianților

Clasament general:

Locul 1: George Albu – CS Politehnica Iași

Locul 2: George Stoleriu – CS Politehnica Iași

Locul 3: Costel Budur – CS Cimentul Bicaz

Locul 4: Bogdan Sava – CSM Pașcani

Locul 5: Ovidiu Dîncă – CS Ariada Suceava

ELO 1.001-1.200

Locul 1: Iulian Balint – Clubul de Șah Bicazul

Locul 2: Petru Dăscălescu – Clubul de Șah Bicazul

Locul 3: Adrian Axinia – Clubul de Șah Bicazul

ELO 1.201-1.500

Locul 1: Virgil Adragai – ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău

Locul 2: Alexandru Sachilaru – AC de Șah Realitatea Huși

Locul 3: Matei Bunghez – CS Cimentul Bicaz

ELO 1.501-1.800

Locul 1: Ionuț Ștefan Andrieș – CS Politehnica Iași

Locul 2: Gabriel Ienășoaie – ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău

Locul 3: Rafael Ienășoaie – ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău

S50

Locul 1: Nicolae Verciuc – AS Club Șah Victoria Bacău

Locul 2: Ionel Ciprian – CS Balta Albastră Siretu Bacău

Fete

Locul 1: Mirela Adriana Niță – AS Club de Șah „Minerva“ Pașcani

Locul 2: Maria Alexandra Constandache – Clubul de Șah Bicazul

Locul 3: Alexandra Ștefania Mutu – Clubul de Șah Bicazul

Locul 4: Diana Maria Boeriu – Clubul de Șah Bicazul

Arbitrajul a fost asigurat de președintele Colegiului Central de Arbitri, arbitru internațional Sebastian Volcinsche. (Asociația Județeană de Șah Neamț)