miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateDebut de stagiune cu două premiere la Teatrul Tineretului

Debut de stagiune cu două premiere la Teatrul Tineretului

Teatrul Tineretului deschide stagiunea 2018-2019 cu două premiere: AMINTIRI, spectacol-concert de Ada Milea, după Ion Creangă (vineri, 14 septembrie, ora 19.00 și sâmbătă, 15 septembrie, ora 11.00, la Sala Mare) și FEMININ de Elise Wilk, în regia lui Eugen Jebeleanu (duminică, 16 septembrie, ora 19.00, Sala Mare).

La fel ca și spectacolul-concert VISĂTORUL, având chiar aceeași distribuție, la care se adaugă invitatul special Sir Blues Vali Răcilă, noua creație a Adei Milea explorează lumea copilăriei, de data aceasta pornind de la un text clasic pe care îl revizitează cu umor și ingeniozitate. AMINTIRI este locul de întâlnire al celor mai tineri spectatori cu spectatorii adulți, care și-au păstrat curiozitatea și prospețimea privirii.

FEMININ s-a născut pornind de la textul lui Elise Wilk, comisionat de Teatrul Tineretului special pentru actrițele din trupa TT. Pe baza interviurilor cu cele 12 actrițe din distribuție, s-a construit o ficțiune despre iubire, responsabilitate și, nu în ultimul rând, despre presiunile la care se supun tinerii în era tehnologiei.

  

AMINTIRI

un spectacol-concert de Ada Milea, după Ion Creangă

Cu: Andrei Merchea Zapotoțki, Emanuel Becheru, Rareș Pîrlog, Gina Gulai, Corina Grigoraș, Dragoș Ionescu, Nora Covali, Cătălina Ieșanu, Maria Hibovski, Valentin Florea,

Cătălina Bălălău, Sir Blues Vali Răcilă (invitat special)

Scenografia: Alexandra Constantin

Light-design: Andrei Florea

 

FEMININ

de Elise Wilk

Cu: Aida Avieriţei, Cătălina Bălălău, Sabina Brânduşe, Corina Grigoraș, Loredana Grigoriu, Gina Gulai, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Cătălina Ieșanu, Lucreția Mandric, Cristina Mihăilescu, Adina Suciu

Regia: Eugen Jebeleanu

Scenografia: Velica Panduru

Muzica: Claudiu Urse

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments