Peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani au participat în această vară la Biblioteca de vacanță, un proiect creat special pentru ei de ani buni de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț.
„Biblioteca este o instituție care răspunde în permanență nevoilor comunității sale. Ne bucurăm că și în acest an am reușit să le oferim copiilor activități educative și recreative de calitate. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit, parteneri dragi nouă, pe care ne bazăm în continuare: Daria Oatu și Nicoleta Tablan de la Inspectoratul de Poliție al județului Neamț, profesorii Mihaela Aparaschivei, Mihai Grosaru, Cristina S. Petrariu, Petronela Trif, Mihaela Sandu, dr. ing. Oana Gheorghiu, ing. Ioan Racariu de la Direcția Silvică Neamț și Valentin Nedea, șef departament metale-vânzări, Arabesque București”, a declarat prof. Mihaela Mereuță, directorul-manager al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț.
Jocuri logico-educative, jocuri de societate, jocuri de creativitate, pictură pe față, atelier de confecționare artizanală, atelier de desen, atelier de limbi străine, atelier „ABC de nutriție“, atelier de educație rutieră, atelier de antreprenoriat, club de lectură, club de bune maniere, biblioteca animată – proiecții cinematografice, ora poveștilor, poveștile copilăriei, copacul verde, teatru de umbre, atelier „Să cunoaștem și să respectăm drepturile copilului“, mari invenții care au schimbat lumea, ateliere de apicultură și plantare („De la sămânță la arbore”/ „De la floare la miere”), au fost activitățile oferite timp de două luni de bibliotecă.
„Cel mai mult mi-a plăcut că am citit povești și am făcut lucruri creative la atelierele de handmade”, a spus Miriam Diana Dascălu, participantă a ultimei serii în cadrul Bibliotecii de vacanță.
Mihael Ignatovici-Lazăr, proaspăt câștigător al Premiului al II-lea la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, a menționat că proiecțiile cinematografice s-au numărat printre preferatele sale. „La fel și activitatea de confecționare artizanală ori atelierele de limbi străine”, a mai adăugat micul actor al Ginei Gulai.
Pentru Ilinca Amza, voluntar, a fost o experiență de neuitat. „Mi-am dorit foarte mult să fiu voluntar pentru că voiam să învăț lucruri noi. De-a lungul acestor săptămâni am descoperit încă o dată magia copilăriei și, în același timp, am realizat valoarea responsabilității față de copii, fapt care m-a făcut să empatizez mult mai bine cu profesorii, cu învățătorii. Recomand tuturor tinerilor să se implice în asemenea activități”.
Violeta MOȘU