miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitatePietreanul Petru Apostoaia, președinte al Consiliului Național al Elevilor

Pietreanul Petru Apostoaia, președinte al Consiliului Național al Elevilor

Elevul Petru Apostoaia, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, este noul președinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE). Alegerea sa a avut loc în cadrul Adunării Generale organizate la Baia Mare. Petru Apostoaia a primit voturile a 21 dintre cei 39 de delegați prezenți ai consiliilor elevilor din țară, restul fiind distribuite astfel: 4 anulate, 4 abțineri, celelalte 10 mergând către contracandidatul său, Natanael Toma din Brașov.

Printre prioritățile mandatului lui Petru Apostoaia în fruntea CNE se numără desfășurarea unor campanii pentru decontarea integrală a navetei elevilor și pentru majorarea subvenției pentru cămine și cantine școlare, atragerea mai multor elevi și inițierea elevilor de gimnaziu în mișcarea de reprezentare, analizarea problemelor din învățământul profesional, tehnic, confesional, vocațional și special, respectiv organizarea unor dezbateri privind noua Lege a educației.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț i-a transmis felicitări și urări de succes în proiectele viitoare. „Ne exprimăm satisfacția că un reprezentant al elevilor din județul Neamț a convins prin viziunea sa că merită rolul de lider la nivel național”, a declarat prof. Elena Laiu, inspector școlar general.

„Îi dorim mult succes lui Petru Apostoaia, proaspăt ales Președinte al Consiliului Național al Elevilor, precum și colegilor lui din conducerea CNE, în lupta pentru a scoate învățământul preuniversitar din dezastrul în care se află – vizibil printre altele în ratele imense de abandon școlar și analfabetism funcțional – și, implicit, în eforturile pentru construirea unui viitor mai bun pentru România!”, au spus și cei de la Consiliul Tineretului din România.

Petru Apostoaia i-a succedat în funcție Ioanei Băltărețu (Prahova), care își încheie mandatul după 12 luni la cârma CNE. Fix în urmă cu un an, Petru Apostoaia era ales vicepreședinte al forului național.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments