joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateA început Festivalul de Folclor „Ceahlăul”; Parada portului popular, pe străzile orașului

A început Festivalul de Folclor „Ceahlăul”; Parada portului popular, pe străzile orașului

Astăzi, 2 august, în organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, a debutat cea de a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”.

Parada portului, dansului și cântului popular a avut loc pe traseul cuprins între Teatrul Tineretului-Casa de Cultură-Muzeul de Istorie-Hotelul Ceahlău-Teatrul Tineretului.

Au răspuns invitației grupuri reprezentând cultura tradițională din Taiwan, Macedonia, Grecia, Georgia, Serbia, Ucraina și Republica Moldova.

Sunt prezente şi două formații care activează în România, reprezentând comunităţi ale minorităţilor conlocuitoare: Ansamblul de dansuri „Mala Pojana” al comunităţii poloneze din Suceava şi Ansamblul folcloric tătăresc „Qarasú” al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, filiala Medgidia.

Lor li se adaugă Ansamblul de cântece şi dansuri „Burnasul” (Teleorman) şi „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Vineri, 3 august, cele douăsprezece ansambluri participante la ediţia a XXI-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul” vor fi prezente în municipiul Roman.

De la ora 18:00 este programată parada portului, cântului şi dansului, care se va desfăşura pe  traseul cuprins între Primărie şi Parcul Municipal. De la ora 19:00, în Parc, romaşcanii sunt invitaţi la spectacolul artistic al oaspeţilor Festivalului.
Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, sprijinit de finanţarea Consiliului Judeţean Neamţ, este organizatorul acestui eveniment devenit de mulţi ani tradiţional pentru zona noastră. (Violeta MOȘU)
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments