miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitate„Piatra-Neamț Creativ”- artă, educație, valoare

„Piatra-Neamț Creativ”- artă, educație, valoare

Lucrările tinerilor artiști plastici Kenny Lau, Eunice Cheung și Phoebe Lam- din Hong Kong, Sofia Osipova și Daria Ivanova – din Rusia au întrunit sufragiile juriului, în prima zi a Festivalului Internațional de Arte Plastice pentru copii „Piatra-Neamț Creativ”. Participanții au avut ocazia de a reda cât mai original și creativ clădirea Primăriei Piatra-Neamț.

„Aceste prime ore de lucru au însemnat manifestarea creativității copiilor în cea mai pură formă. Îi felicit pe câștigătorii primei zile și pe profesorii lor!”, a declarat profesoara Cristina S. Petrariu, președinta Asociației Culturale Arte.Ro.

Prezentarea lucrărilor din prima zi de concurs și festivitatea de premiere au avut loc în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, astăzi, 24 iulie.

Ne bucurăm că prin acest proiect vă aflați mai aproape de bibliotecă și de orașul Piatra-Neamț. Tematica festivalului reprezintă un important prilej de punere în valoare a patrimoniului cultural al județului. Astăzi, aici, am dovedit că suntem multiculturali, că suntem universali”, a afirmat prof. Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț.

Proiectul care valorifică potențialul tinerilor artiști plastici de pe trei continente continuă miercuri, 25 iulie, cu o nouă sesiune de lucru la pictură-peisaj, în aer liber, în spațiul Curții Domnești.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments