Teatrul Tineretului va găzdui spectacolul de deschidere a noii ediții a „Vacanțelor Muzicale“

Spectacolul de deschidere a noii ediții a „Vacanțelor Muzicale“, de duminică, 1 iulie, nu va mai avea loc în aer liber, la Turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, ci în Sala Mare de spectacole a Teatrului Tineretului, din cauza vremii potrivnice – ploi consistente și temperaturi scăzute.

Muzicienii Filarmonicii „Moldova“ Iași au invocat imposibilitatea de a cânta la temperaturi scăzute – nu atât din cauza confortului personal (deși și acesta este un aspect important), cât faptul că instrumentele muzicale sunt supuse, în astfel de condiții, dezacordajului accelerat.

Ținând cont de aceste aspecte, conducerea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț a luat hotărârea de a muta concertul oaspeților ieșeni în Sala Mare de spectacole a Teatrului Tineretului. 

Ediția a 45-a a Festivalului Internațional „Vacanțe Muzicale“ va debuta duminică, 1 iulie 2018, la Teatrul Tineretului, începând cu ora 21:00.

În programul primei seri vor cânta Orchestra simfonică și Corului „Gavriil Musicescu“, ambele ansambluri muzicale aparținând Filarmonicii de Stat „Moldova“ Iași.

Intrarea la acest eveniment este liberă, accesul în sală făcându-se începând cu ora 20:15. (Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)