miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate31 de tineri soliști participă la Concursul Național de Interpretare vocală „Elena...

31 de tineri soliști participă la Concursul Național de Interpretare vocală „Elena Botez”, ediția a II-a

Astăzi, 31 mai, cu începere de la ora 16:30, în Sala Studio „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner”, are loc deschiderea ediției a II-a a Concursului Național de Interpretare vocală „Elena Botez”.

Evenimentul este organizat la inițiativa sopranei Cellia-Caterina Costea, solistă a Operei din Atena, cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Liceului de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț  și Fundației „Friendschip Ambassadors” România.

Spre deosebire de ediția inaugurală, când au participat 16 concurenți, în acest an se întrec 31 de tineri soliști, de diferite vârste, de la Liceul Victor Brauner Piatra-Neamț, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea Națională  de Muzică București și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastică din Chișinău, Republica Moldova.

Concursul va continua vineri, 1 iunie, cu începere de la ora 10:00, Gala Laureaților urmând a se desfășura de la ora 15:30.

Elena Botez, fostă prim-solistă a Operei Naționale din Timișoara, va împlini 93 de ani peste 7 zile. A devenit cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț în anul 2016.

„Doamna profesoară Elena Botez a fost maestra mea și-i datorez foarte mult din ceea ce sunt eu astăzi și pentru a elogia personalitatea domniei sale ne-am gândit la acest concurs național”, a declarat Cellia-Caterina Costea.

Renumita soprană, originară din Piatra-Neamț, a susținut un recital extraordinar în seara de închidere a ediției trecute a Vacanțelor Muzicale.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments