vineri, iulie 12, 2024
AcasăActualitateActorii Teatrului Tineretului joacă la Tg. Neamț și Buzău

Actorii Teatrului Tineretului joacă la Tg. Neamț și Buzău

UN SPECTACOL RATAT // de Daniil Harms// regia Horațiu Mihaiu // marți, 22 mai, ora 11.00 // Târgu Neamț

VISĂTORUL // după Ian McEwan // spectacol – concert de Ada Milea // miercuri, 23 mai, ora 10.00&ora 11.30 // Sala Mare

AVENTURA // de Alfredo Sanzol // regia Theodor-Cristian Popescu // joi, 24 mai, ora 19.00 // Sala Mare // +14 ani

VISĂTORUL // după Ian McEwan // spectacol – concert de Ada Milea // sâmbătă, 26 mai, ora 10.00 // Buzău // Festivalul de Teatru „Buzău iubește teatrul!”

iHamlet // spectacol de teatru multimedia // regia Catinca Drăgănescu // Asociația Punctart și Teatrul Excelsior București // duminică, 27 mai, ora 19.00 // Sala Mare // intrarea gratuită.

iHamlet este un spectacol de teatru multimedia care reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obișnuit. H are o prietenă drăguță, niște părinți care-l enervează, o școală plictisitoare și mult timp liber. Dar atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le poate modela cum are chef. Și când primește un telefon prin care află că tot ce până atunci era sigur începe să se clatine sub o avalanșă de întrebări, H rămâne blocat în rețea, încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor…

Bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare, echipa Punctart a creat un spectacol de teatru new media, ilustrat ca un eseu audiovizual care vorbește despre inadaptare și refuzul de a se conforma realității, dar și despre conflictul dintre generații. iHamlet este un eseu multimedia despre identitate și conștiință în care iluzia și realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului și ale spațiului, dând naștere unui timp al emoției. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experiență senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet de azi.

Spectacolul iHamlet a fost realizat în parteneriat cu Teatrul Excelsior și face parte parte din demersul Loading culture, un program cultural educațional dedicat tinerilor care presupune reinterpretarea temelor din dramaturgia clasică sub forma unui spectacol de teatru new media cu conținut original. Până în prezent iHamlet a ajuns la peste 1500 de adolescenți, fiind denumit „cel mai bun spectacol de adolescenți”, de către Cristina Modreanu, în Dilema Veche în 2016.

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments