sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateÎncă un premiu pentru pictorul Viorel Ilițoi

Încă un premiu pentru pictorul Viorel Ilițoi

La sfârşitul lunii aprilie, la Galaţi a avut loc vernisajul expoziţiei rezultate în urma Concursului Naţional de Arte Vizuale „NICOLAE MANTU”, ediţia a XII-a. Juriul, format din conf. univ. dr. Ioan Tudor, David Sava (preşedinte U.A.P. Galaţi), lector univ. dr. Liviu Nedelcu, a hotărât ca Premiul II la secţiunea pictură să fie acordat lui Viorel ILIŢOI din Piatra-Neamţ, care urmează cursurile clasei de pictură din cadrul Şcolii Populare de Artă.

Pentru concursul “Nicolae Mantu, Viorel Iliţoi s-a prezentat cu două lucrări – „Strada veche”, „Peisaj de iarnă”.

Viorel Iliţoi este în anul III la clasa pictorului Radu Macavei.

„De meserie sunt operator gaze naturale, dar pictura este un mai vechi hobby al meu. Mi-a plăcut să mă aflu în mijlocul naturii încă din copilărie. Am venit la Şcoala Populară de Artă cu gândul de a-mi cizela modul de exprimare artistică, dar şi să aflu cât mai multe din acest domeniu, al artelor plastice. Sub îndrumarea domnului profesor, la orele de curs am legat prietenii cu alţi iubitori de frumos, care au venit ca şi mine să descopere o altă lume, una parcă de taină, în care mereu ai ceva de învăţat. Premiul de la Galaţi îl consider ca fiind un crâmpei de linişte în această lume agitată”, a declarat artistul plastic.

Acesta nu este primul succes al lui Viorel Iliţoi. Recent, el a obţinut Premiul I la secţiunea grafică a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord” de la Piatra-Neamţ (martie 2018). (Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments