joi, februarie 29, 2024
AcasăActualitateRadu Cristian Macavei: „Între lumi” - o expoziție unitară, coerentă și foarte...

Radu Cristian Macavei: „Între lumi” – o expoziție unitară, coerentă și foarte interesantă

La doar câteva luni distanță, artistul plastic Radu Cristian Macavei, profesor la Școala Populară de Artă Piatra-Neamț, expune din nou pe simezele pietrene, de această dată la Sestri Art Gallery. „Expoziția îmi place, este originală. Se vede că artistul nu are un stil forțat, ceea ce înseamnă că o să ajungă departe”, a spus Petru Diaconu, curatorul galeriei, despre expoziția denumită „Între lumi”.

Ștefan Potop, președintele UAP, Filiala Neamț: „Sestri Art Gallery s-a specializat în a face expoziții de titularizare a membrilor stagiari ai Uniunii Artiștilor Plastici. Este o întâlnire prilejuită de dorința lui Radu Cristian Macavei de a înainta dosarul pentru titularizarea în rândul membrilor UAP din România. Este o expoziție unitară și foarte interesantă”.

Emil Nicolae, critic de artă: „Am recunoscut câteva idei duse mai departe din „vechea” expoziție. Coerența expoziției vine dintr-un imaginar pe care-l remarcasem. I-am spus fantastic la expoziția trecută, acum o să-i spun miraculos, că are și îngeri”.

Radu Cristian Macavei, artist plastic: „Lucrările mă caracterizează. Acesta-i stilul meu. „Între lumi”, așa mă simt eu de câțiva ani. Temele lucrărilor mă preocupă de multă vreme. Dacă ești sincer cu tine însuți, în momentul în care creezi, o să fie receptată cumva acea sinceritate”.

Radu Cristian Macavei s-a născut la 14 septembrie 1965, în Iași. În 1998 a fost distins cu Diploma de excelenţă la „Toamna veneţiană” (Venezia) şi cu Premiul al II-lea anul următor, la „Masks in Venice”, în acelaşi oraş italian.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments