vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateAtletismul pietrean are cu ce se mândri!

Atletismul pietrean are cu ce se mândri!

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț a organizat luni, 2 aprilie, o conferință de presă în care a prezentat atleții și antrenorii laureați în sezonul de sală al actualului an competițional.

La inițiativa directorului Valentin Gavril, antrenoarea Iulia Olteanu Negură și juniorul Robert Gavril au fost primii care au făcut cunoscute reușitele din sezonul de iarnă recent încheiat. Pe 31 martie 2018, Robert Gavril a câștigat medaliile de aur la naționale la categoria copii I în probele de 60 metri și 200 metri și a punctat pentru LPS Piatra-Neamț. În proba de sprint 60 metri, pietreanul a triumfat cu timpul de 8 secunde și 22 sutimi, fiind urmat în ierarhie de Ianis Moise (CSM Ploiești) și Andrei Manolescu-Neacșu (AC Iacris București). Proba de 200 metri a fost dominată pe tânărul nemțean, care a câștigat cu timpul de 24 de secunde și 80 sutimi. Podiumul cursei a fost completat de Andrei Manolescu-Neacșu (AC Iacris București) și David Popescu (CSM București).

„La proba de 200 de metri, unii dintre adversarii săi au renunțat să mai participe știind că nu pot câștiga”, a povestit antrenorul Iulia Olteanu Negură.

Lorena Hurdubei a devenit dublă campioană națională la naționalele copiilor, ea concurând la categoria copii I. Ca și colegul amintit mai sus, Hurdubei s-a impus în proba de viteză (60m), iar la 200 m s-a mulțumit cu bronzul. Atleta a punctat de această dată pentru CS Ceahlăul Piatra Neamț.

Campion național a devenit pentru CS Ceahlăul un alt copil, la categoria copii II. Adi David s-a impus în concursul alergătorilor din proba de 600 metri, el oprind cronometrul la 1 minut, 49 de secunde și 24 de sutimi. Adi David este elev în clasa a III-a la Școala din Bălțătești, acolo unde a fost descoperit de profesorul de educație fizică Răzvan Andrei, fost atlet la CS Ceahlăul Piatra-Neamț, club la care a lucrat cu antrenoarea Iulia Olteanu Negură.

Ion Iorga și Dan Cojocaru au atras atenția asupra a ceea ce urmează

Antrenori cu vechime în istoria atletismului pietrean, Ion Iorga și Dan Cojocaru au evidențiat faptul că acest sport are în prezent rezultate și perspectivă. „Am peste 40 de ani vechime la CS Ceahlăul şi vă spun sincer că parcă niciodată n-am avut aşa de mulţi sportivi de calitate ca în acest an. Îi felicit pe colegii mei şi pe sportivi, pentru că prin ei ne facem şi noi datoria şi ne facem văzuţi. La un club aşa mic, parcă performanţa depăşeşte condiţiile şi mă refer în primul rând la pista de atletism care este aproape impracticabilă. E spartă în totalitate“, a spus Ion Iorga.

Dan Cojocaru a transmis și el un mesaj de a face totul pentru a avea grijă de valorile actuale, care pot fi schimbul de mâine în ceea ce privește antrenorii, și de a dezvolta și mai mult anumite probe la Piatra-Neamț.

„Avem rezultate de la copiii până la seniori. Este extrem de important pentru atletismul din Piatra-Neamţ că în momentul acesta avem două campioane de seniori. Poate de pe vremea Iuliei sau şi mai înainte nu ne-am mai întâlnit cu aşa ceva. Lenuţa Burueană, campioană naţională la aruncarea greutăţii şi Diana Ioana Ţigănaşu, campioană naţională la aruncarea discului sunt şi campioane naţionale de tineret. Am avut şansa de o selecţie excepţională. Şi eu, şi domnul Iorga suntem aproape de final de carieră, vor urma alţi antrenori şi este foarte important ca această zonă să se manifeste în probele de aruncări: disc, ciocan, suliţă, greutate“, a precizat Dan Cojocaru.

Referindu-se la titlurile naționale la senioare deținute acum de CS Ceahlăul, Dan Cojocaru a menționat că Lenuța Burueană este campioană la senioare și tineret la „greutate”, în timp ce Diana Țigănașu domină proba de disc la senioare, tineret și junioare I. Fiecare dintre sportive are obiective majore pentru 2018. Burueană vrea să îndeplinească baremul pentru participare la Campionatul European de seniori, iar Țigănașu visează la o clasare cât mai sus în ierarhia Campionatului Mondial pentru juniori 1.

Prof. Ovidiu Țoc jr., directorul LPS Piatra-Neamț a încheiat conferința de presă spunând că este bucuros că vede oameni de succes în lumea sportului. A transmis felicitări sportivilor și antrenorilor și le-a urat succes pe mai departe. (Marcel Mihalcea, DJST Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments