marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateColegiul Național „Calistrat Hogaș” găzduiește, între 1 și 6 aprilie, etapa națională...

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” găzduiește, între 1 și 6 aprilie, etapa națională a Olimpiadei de Biologie

Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează că, în perioada 01 – 06 aprilie 2018, la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamţ, se va desfăşura Olimpiada Naţională de Biologie, eveniment educaţional menit să stimuleze performanțele elevilor în domeniul biologiei. Competiția este organizată de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, Primăria Municipiului Roman, Primăria Târgu Neamț și Primăria Bicaz .

Olimpiada Naţională de Biologie are drept scop aprofundarea competențelor științifice care  pun în valoare  capacitatea intelectuală a  celor  mai merituoși  elevi din clasele a VII-a , a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, care vor porni într-o fascinantă competiție de explorare a lumii înconjurătoare reușind astfel să reunească experienţa competiţională şi didactică a elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar.

În egală măsură, acest eveniment oferă posibilitatea promovării, explorării şi valorificării potenţialului turistic, cultural şi spiritual al judeţului Neamţ.

Precizăm că ne vor fi oaspeţi peste 350 de elevi, cadre didactice coordonatoare/însoţitoare ale  elevilor şi membrii componenți ai Comisiei Centrale.

Festivitatea de deschidere a competiţiei va avea loc în data de 01 aprilie 2018, la ora 17.00, la Sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean din Piatra Neamț. Vor urma două zile de probe practice și teoretice care le oferă șansa  elevilor  de a interacționa cu elita generației atrasă de biologie sub semnul competiției, al obiectivității, al eficienței, al profesionalismului și calității.  Joi, 5.04.2018 este proba de baraj pentru selecția lotului lărgit de biologie.

 Festivitatea de premiere va fi organizată la Sala ”Calistrat Hogaș” a Consliului Județean din Piatra-Neamţ, în data de 4 aprilie 2018, la ora 18.00.   

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL ADJUNCT,

Prof. Ioan MILEA

INSPECTOR ŞCOLAR,

Prof. Elena Cristina SASU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments