joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateO expoziție-eveniment a pictorului Mihai Coțovanu, la Galeria „Lascăr Vorel”

O expoziție-eveniment a pictorului Mihai Coțovanu, la Galeria „Lascăr Vorel”

„Arta lui Coţovanu ţine de rigoare şi sentiment, de performanţă tehnică şi de vibraţia sensibilă a unui artist care nu doreşte să fie modern, dar nici clasic”. (Valentin Ciucă)

Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț găzduiește, până la sfârșitul acestei luni, expoziția de pictură a artistului plastic ieșean Mihai Coțovanu. 20 de lucrări, reunite sub denumirea „Dramatismul și sublimul în artă”, înfrumusețează spațiul expozițional pus la dispoziție cu generozitate de Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Neamț.

Prof. Ștefan Potop, președintele UAP Neamț: „Mihai Coțovanu este un artist plastic foarte cunoscut și foarte activ în peisajul artelor plastice contemporane. În această expoziție sunt abordate trei genuri ale picturii: natură statică, portret, peisaj. Ultima întâlnire a lui Mihai Coțovanu cu publicul pietrean a fost în urmă cu 10 ani. Este momentul ca iubitorii picturii, pe parcursul celor două săptămâni cât lucrările vor sta pe simeze, să vină să-și împrospăteze privirea cu frumoasele imagini ale lui Mihai Coțovanu”.

„Am avut un parcurs foarte lung până a ajunge să înțeleg ce înseamnă dramatismul și sublimul în artă”, a dezvăluit Mihai Coțovanu. „Ca să înțelegi ce este sublimul în artă trebuie să-l trăiești și lucrul acesta l-am perceput de mai multe ori, în diferite forme. Spre exemplu, am câteva peisaje de la Săcărâmb, o localitate de lângă Deva. Acest loc, e vorba despre o zonă auriferă, dă o anumită energie spirituală. Creativitatea și inspirația devin mai puternice. Consider că în artă contează emoția pe care o ai în momentul în care creezi și modul cum o transpui pe pânză”.

Mihai Coţovanu s-a născut la Iaşi, la 21 iulie 1967. A participat la 75 de expoziții concurs și de grup și a realizat 61 de expoziții personale.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments