joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateVernisaj cu aniversare: Pictorul Gheorghe Vadana împlinește 87 de ani

Vernisaj cu aniversare: Pictorul Gheorghe Vadana împlinește 87 de ani

Sâmbătă, 3 februarie 2018, la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ, începând cu ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură ce reuneşte lucrări ale artistului plastic Gheorghe Vadana. În aceeași zi, renumitul pictor nemțean împlinește 87 de ani.

Decanul de vârstă al artiștilor plastici din județul Neamț s-a născut la 3 februarie 1931, la Poiana Teiului, iar în 1967 a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Iași, la clasa profesorului Adrian Podoleanu. Recent, Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț i-a conferit titlul de cetățean de onoare.

„Nu mi-am schimbat nici stilul, nici viziunea despre artă, nici despre natură, nici despre oameni. Rămân același consecvent iubitor de natură, de oameni și de frumosul care ne înconjoară”, spunea „Puiu” Vadana, în februarie 2017.

Prof. Ștefan Potop, președintele UAP Neamț: „Este pictorul cu cea mai îndelungată activitate didactică și artistică din Neamț, fiind un exemplu de vitalitalitate pentru toți. Faptul că expune în fiecare an arată că, iată, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât ești mai creativ, ai mai multe de spus din punct de vedere artistic”.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments