Au vrut, dar nu au putut mai mult. Handbalistele de la HCF Piatra-Neamț au pierdut returul cu Dinamo

*Prof. Dan Valentin: „Potențialul nostru-i limitat”.

*Principalele marcatoare ale pietrencelor au fost Anca Oancea și Andreea Baciu.

Început nefast de retur pentru handbalistele divizionarei A HCF Piatra-Neamț. Ele au cedat, astăzi, 13 ianuarie, cu 23-29 (11-13), în propria arenă, în fața grupării Dinamo București, după ce în minutul 42 scorul era egal: 17-17. Întărite considerabil în pauza de iarnă (Cristina Nan (HC Dunărea Brăila), Angela Todorovska (Vardar Skopje-Macedonia) și Nataliya Danshina (Kuban Krasnodar-Rusia), jucătoarele din Capitală n-au mai reprezentat nuca ușor de spart din tur, când au capotat cu 21-32.

Nicoleta Gâscă Alexandrescu

 „Am luat bătaie la 11 goluri și nu a fost bine deloc în prima parte a sezonului. A trecut timpul, ne-am redresat, avem trei handbaliste noi și jocul nostru s-a îmbunătățit. Echipa HCF este dârză, luptătoare, tânără. Mi-a plăcut meciul, însă noi mai avem mult de lucrat atât în apărare, cât și în atac. Am câștigat datorită atitudinii jucătoarelor. Aceasta s-a manifestat, tot mai pregnant, în partea a doua a întâlnirii”, a declarat fosta internațională Nicoleta Gâscă Alexandrescu, antrenoarea „lupoaicelor”.

Prof. Dan Valentin

 „Crești jucătoare, muncești cu ele și pe urmă portarul titular nu este. Când lipsește ceva într-o echipă, se rupe tot angrenajul. Am și greșit mult. Am comis erori tehnice, în special, pe lipsă de concentrare. Dinamo a adus rusoaice, macedonence, are alt potențial față de noi. Noi vrem foarte mult, dar potențialul nostru-i limitat”, a spus și profesorul Dan Valentin, antrenorul formației gazdă.

Marcatoarele echipei HCF: Anca Oancea (6 goluri/ 4 din 7 m), Andreea Baciu (5), Flavia Dorneanu (4), Ioana Bologa (3), Rebeca Roșca (2), Simona Miron (2), Andreea Creangă (1).

De la Dinamo s-a remarcat rusoaica Nataliya Danshina, autoare a 7 goluri. Potrivit paginii de Facebook a CS Dinamo, Nataliya Danshina a evoluat la Kuban Krasnodar sub bagheta celebrului Evgenii Trefilov, a fost membră a lotului național al Rusiei și vrea să facă performanță în Europa.

HCF a rămas pe locul al patrulea în clasament, cu 33 de puncte și va juca miercuri, 24 ianuarie, pe terenul grupării Spartac București.

Violeta MOȘU