miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateProf. G. Rădulescu: „Vreau ca echipa să progreseze, să joace un fotbal...

Prof. G. Rădulescu: „Vreau ca echipa să progreseze, să joace un fotbal ofensiv și, mai ales, să promoveze”

*CSM Ceahlăul va reveni la antrenamente, luni, 15 ianuarie.

Nou instalat la cârma formației CSM Ceahlăul, tehnicianul Gabriel Rădulescu vrea să facă din lidera Ligii a IV-a o echipă de înaltă performanță. Spune că promovarea este esențială pentru dezvoltarea clubului și așteaptă ca jucătorii să-și propună obiective de dezvoltare personală și profesională, să se antreneze la capacitate maximă și să joace cu intensitate și ambiție.

– Cum ai primit oferta de a deveni antrenorul echipei CSM Ceahlăul?

Pentru mine este o provocare sportivă. Am mai lucrat cu seniori, nu am emoții, iar de teamă nici nu poate fi vorba. Eu antrenez cu pasiune, cu suflet și din suflet. Asta simt și asta voi face.

– Ai absolvit recent cursurile de perfecționare organizate de FRF, dobândind Licența UEFA A. Peste doi ani, te vei înscrie și pentru Licența UEFA PRO?

– Aș vrea să mă perfecționez în continuare. Nu pot spune deocamdată prea multe despre Licența UEFA PRO.

– În fotbal, ca și în alte discipline sportive, din păcate, există multă grabă și puțină răbdare. Doar rezultatele pozitive „te țin în viață”, cum se spune. Până acum, echipa nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii. Va fi la fel și în retur?

– Este adevărat. Nu e loc pentru răbdare în sport. Copiii, juniorii, tinerii se pot dezvolta pe termen lung, într-un climat sănătos, cu lucruri bine stabilite, pe categorii de vârstă. Trecerea prin pubertate este foarte dificilă. Educația sportivă reprezintă un proces îndelungat. Ai nevoie de cel puțin 10 ani, însă mai ai nevoie și de oameni dedicați, competenți, cu caracter, adevărate modele, cum se spune. Rezultatele echipei vor fi conforme cu modul în care ne vom pregăti. Vreau ca echipa CSM Ceahlăul să progreseze, să joace un fotbal ofensiv și, mai ales, să promoveze. Nu e presiune, e un obiectiv realizabil. Promovarea este esențială pentru dezvoltarea clubului. Este important ca jucătorii tineri să evolueze din vară în Liga a III-a.

Ce reguli trebuie să respecte, în mod deosebit, jucătorii antrenați de tine?

– Trebuie să aibă un caracter frumos. Să fie dispuși să lucreze, să relaționeze în grup, să fie respectuoși, să dea dovadă de bun-simț, de modestie, să facă sacrificii și să muncească mult pentru a progresa. Să-și propună obiective de dezvoltare personală și profesională, să se antreneze la capacitate maximă și să joace cu intensitate și ambiție.

Crezi că sunt mai greu de antrenat fotbaliștii seniori decât copiii, juniorii?

– Nu consider că va fi mai dificil la seniori. Nu am temeri. Sunt convins că vom dezvolta relații de respect și colaborare în cadrul echipei, aspecte esențiale de altfel.

– Ești mulțumit de actualul lot de jucători?

– Lotul de jucători este bun, iar fondul de juniori U 19 și U 17 promite foarte mult.

– Când va relua echipa antrenamentele și ce program de pregătire ai schițat?

– Echipa va relua antrenamentele luni, 15 ianuarie. Vom avea la dispoziție 8-10 săptămâni de pregătire, timp în care vom lucra pe toate planurile. Important este să o facem cu pasiune și competitivitate.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments