joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateColinde tradiționale cu Asociația Melisma, la Biblioteca „G.T. Kirileanu”

Colinde tradiționale cu Asociația Melisma, la Biblioteca „G.T. Kirileanu”

Clasa de canto popular a Asociației Melisma, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, prezintă un concert de colinde tradiționale din diferite zone ale țări, duminică, 17 decembrie, de la ora 12.30, în Sala Cupola a bibliotecii.

Asociația Melisma Piatra Neamț, condusă de profesor coordonator de canto popular și muzica ușoară Maria Țifrea, a organizat un club de muzică populară și ușoară pentru copii și tineri, atât din Piatra Neamț, cât și din județ. „Scopul acestui club este de a încuraja fiecare copil, tânăr, să-și depășească emoțiile, să-și dezvolte abilitățile muzicale și, cel mai important, să se dezvolte pe ei înșiși. Tradiția, folclorul trebuie păstrate și prin intermediul noii generații le putem menține“, afirmă Maria Țifrea.

Pe lângă calitatea de profesor de canto popular și muzică ușoară, Maria Țifrea este și interpretă de muzică populară, astfel că, poate interacționa mult mai ușor cu elevii ei, împărtășindu-le secretele scenei.

„Numele asociației Melisma provine din arta muzicii, termenul semnificând un ornament în muzica vocală, care cuprinde pe o singură silabă mai multe sunete alăturate unui sunet principal.Deși asociația este înființată relativ recent, clasa de canto popular a avut până în momentul actual participări la diferite festivaluri, de unde s-a întors de fiecare dată cu premii și cu apariții la televiziune. Am realizat două videoclipuri, unul în luna august, cu titlul «Oameni buni de omenie», iar cel de-al doilea în această lună, cu titlul «Noaptea asta minunată», un colind tradițional. Ambele se regăsesc atât pe YouTube, cât și pe Facebook“, a precizat Maria Țifrea. (Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments