joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate„Salonul de Iarnă” - un cadou special oferit de artiștii plastici nemțeni

„Salonul de Iarnă” – un cadou special oferit de artiștii plastici nemțeni

Prof. Grigore Agache este ARTISTUL PLASTIC al anului 2017

„Salonul de Iarnă”, ultima expoziție a anului, organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, cuprinde lucrări realizate de 14 artiști plastici nemțeni.

Vernisajul a avut loc la Galeria „Lascăr Vorel”, luni, 4 decembrie, cu începere de la ora 17:00, criticul de artă Lucian Strochi fiind amfitrionul manifestării.

„2017 a fost un an bun pentru plastica nemțeană, cu foarte multe expoziții. În lucrările celor 14 pictori, care expun astăzi, constat o întoarcere la real, la figurativ. Chiar artiștii care abordau întâmplător o asemenea viziune, de data aceasta au curajul realului”, a spus Lucian Strochi.

În cadrul vernisajului, s-a atribuit diploma ARTISTUL ANULUI 2017 pictorului Grigore Agache. „Mă simt foarte onorat de acest premiu. Cred că fiecare artist plastic nemțean ar putea fi în locul meu. 2017 a fost un an bun, mai ales că am avut acea expoziție, din vară, de la Muzeul de Artă, în care am prezentat 100 de lucrări realizate în decursul anilor. Eu am intitulat-o „Expoziție recapitulativă”. Îmi doresc să am sănătate, ca să pot lucra în continuare”.

Prof. Ștefan Potop

Prof. Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) Neamț: „A fost un an ca toți anii și … „bucuroși le-om duce toate…”. Încercăm să ne descurcăm, mai cu ajutorul Primăriei și Consiliului Local, mai cu ajutorul Consiliului Județean, că alți sponsori nu găsim. Trăim vremuri grele, de austeritate. Chiar și așa, încercăm să prestăm muncă spirituală, culturală în folosul comunității”.

Cei care iubesc arta plastică se pot bucura de acest dar privilegiat, de acest act cultural cu totul special oferit de artiștii nemțeni, până la începutul lunii ianuarie.

Violeta MOȘU  

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments