joi, februarie 29, 2024
AcasăActualitate„Liniștea sărbătorilor” - concert coral la Liceul de Arte „Victor Brauner”

„Liniștea sărbătorilor” – concert coral la Liceul de Arte „Victor Brauner”

În cadrul stagiunii artistice 2017-2018, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prezintă miercuri, 6 decembrie 2017, ora 18:00, la sala studio „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, tradiţionalul concert coral care se va înscrie în acest an sub genericul „Liniștea sărbătorilor”. Concertul va fi susţinut de Corul de cameră al facultăţii, dirijor – Rodica Trandafir, la pian – Ioana Vețean.

De anul acesta, corul se va numi DIMAcor:D, o denumire ce are ca punct de plecare numele instituției-mamă, al compozitorului și profesorului Gheorghe Dima, primul rector al acesteia.

Concertul din acest an se dorește a fi o introducere în atmosfera sărbătorilor, printr-o serie de lucrări ce se îndepărtează de ideea de colinde, pe care le auzim deja peste tot, dar care astfel completează această atmosferă festivă printr-o oază de liniște, de multe ori atât de necesară.

În deschiderea concertului este invitat Grupul psaltic „Evanghelismos”, coordonator Ciprian Ceai. (Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments