vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateRezultate notabile obținute de jucătorii pietreni de badminton la Supercupa României

Rezultate notabile obținute de jucătorii pietreni de badminton la Supercupa României

Jucătorul pietrean de badminton, Matei Munteanu, de la Asociația Andriany, a ocupat locul secund la Supercupa României, la categoria 13 ani, desfășurată între 1 și 3 decembrie în Sala Polivalentă de pe Calea Romanului. Rezultatul a fost obținut în proba de dublu unde a făcut pereche cu Călin Turcu de la Armanda Sud București. Munteanu și Turcu au cedat în finală cu 14-21, 14-21 în fața perechii Cristian Moise/Cosmin Anton de la CSȘ Nr. 4 București.

„Îmi place foarte mult acest sport. Am început să-l practic din clasa I când am fost selecționat de domnul profesor Andrei Ursache. Acum am ajuns în clasa a VI-a și mă bucur mult că am făcut această alegere. Este pentru prima dată când se organizează o competiție de un asemenea nivel la Piatra Neamț și sunt foarte entuziasmat”, a declarat Matei Munteanu.

Andra Postolache, prof. Andrei Ursache, Daria Alungulesei

El a mai obținut și un loc trei, la dublu mixt, împreună cu Andra Postolache, colega sa de club. Asociația Andriany a mai înregistrat un loc trei și la dublu fete prin Daria Alungulesei și Andra Postolache.

„Nu am avut emoții așa mari ca la alte concursuri. Badmintonul a început să facă parte din viața mea acum cinci ani. Mama a zis că trebuie să fac neapărat un sport și m-am apucat de badminton”, a menționat Andra Postolache.

Daria Alungulesei spune că acest loc al treilea înseamnă foarte mult pentru ea. „Nu mă așteptam să ocupăm locul al treilea deoarece am întâlnit concurenți foarte buni. Joc badminton de patru ani și jumătate și, de la an la an, a început să-mi placă și mai mult”.

Prof. Andrei Ursache

Profesorul Andrei Ursache dorește să mai organizeze concursuri similare la Piatra Neamț. „A început să ne placă. Până la urmă, efortul voluntar este este cel care ne duce înainte și numai pentru că am vrut noi s-a organizat aici, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local. S-a spus chiar:„ La ce sală aveți puteți organiza și un Campionat European”.

„Noi suntem bucuroși că pe harta organizării concursurilor de badminton din România a apărut și orașul Piatra Neamț. Ne-am bucurat de o organizare exemplară, de o sală minunată. Din păcate, în puține locuri avem posibilitatea să dispunem de o asemenea sală în care să desfășurăm o Supercupă a României sau un Campionat Național. Mă gândesc să propun, ca anul viitor, să se organizeze Supercupa României tot aici”, a declarat Bogdan Milon, antrenor în cadrul Clubului Sportiv Știința Bacău.

La Supercupa României de Badminton Seniori Elite și U13 au participat peste 70 de sportivi reprezentând 12 cluburi din țară.

Violeta MOȘU

„Badmintonul este foarte solicitant pentru încheieturi, iar viteza de reacție este mai mare ca la tenis. În plus, trebuie să dovedești o intuiție fantastică”. 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments