luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateD-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Ion Fiscuteanu jr:„Eu mă...

D-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Ion Fiscuteanu jr:„Eu mă critic foarte des și nu-mi place nimic din ceea ce fac”

Tatăl său i-a spus să nu se facă actor și nu l-a ascultat. De 10 ani face parte din trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe care a prezentat sâmbătă, 18 noiembrie, spectacolul „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe”, în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț. Ion Fiscuteanu jr., fiul regretatului actor Ion Fiscuteanu (cunoscut din filmul „Moartea domnului Lăzărescu”, regizat de Cristi Puiu) este în stare să deschidă toate porțile pentru a-și urma drumul ales.

– Tatăl dvs. a jucat ani buni pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Vă încearcă un sentiment aparte?

Sigur că da. Și aici și la Tg. Mureș unde a mai jucat. Mă bucur că joc pe unde a jucat și el, mai ales că aici, la Piatra Neamț, Ion Fiscuteanu a fost apreciat. Cunosc pe cineva, pietrean de-al dvs., care mi-a povestit multe despre perioada petrecută de tatăl meu la Teatrul Tineretului. Știu că a făcut roluri importante care au rămas în memoria spectatorilor.

– În realizarea unei activități creatoare pe ce loc ați așeza talentul?

Pe primul loc, dar în același timp mai e și munca. Amândouă sunt la fel de necesare. Dacă nu ai atât de mult talent, poți să compensezi, totuși, prin foarte multă muncă. Dacă le ai pe ambele, atunci înseamnă că ești foarte norocos.

– Cum își dau seama actorii că au interpretat bine sau nu un rol?

Asta-i greu de spus. Simțul autocritic se dezvoltă foarte mult la actori. Eu, de exemplu, mi l-am dezvoltat din facultate. Eu mă critic foarte des și nu-mi place nimic din ceea ce fac. Consider că tot timpul joc prost. Îmi place să fiu foarte exigent cu mine pentru că încerc mereu să mă autodepășesc. Nu știu dacă-mi iese de fiecare dată. Tatăl meu, când m-a văzut pe scenă, mi-a făcut semn că e bine. Dar a fost o singură dată…

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments