sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitate75.000 de lei pentru Teatrul Tineretului

75.000 de lei pentru Teatrul Tineretului

În această seară s-au afișat rezultatele sesiunii de finanţare A.F.C.N. I/2018, după prima etapă de concurs, pentru aria Artele Spectacolului – Teatru. Teatrul Tineretului a obținut 75.000 lei, clasându-se pe locul al doilea în ierarhia proiectelor care au obținut finanțarea, cu un punctaj de 93.33 puncte, față de primul clasat, cu 94.00 puncte.

Scopul proiectului „MIC-RO Laborator de creație teatrală” este promovarea dramaturgiei românești și a spectacolului pe text contemporan în rândul publicului tânăr, în cadrul unui laborator de creație dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi asistați activ de liceeni din județul Neamț în toate etapele de lucru.

MIC-RO Laborator de creație teatrală” se va desfășura în perioada 30.01.2018 – 15.11.2018. Dintre obiectivele pe care și le propune proiectul, menționăm: stimularea creației de dramaturgie contemporană prin organizarea unui concurs de texte dramatice românești adresate publicului tânăr; susținerea tinerilor creatori (regizori, scenografi, dramaturgi) prin producția a trei spectacole create de tineri regizori, dramaturgi, scenografi împreună cu actori ai Teatrului Tineretului; organizarea unei MIC-RO stagiuni dedicate publicului tânăr; realizarea unei identități clare a Sălii Studio „Corneliu – Dan Borcia”, ca laborator de dramaturgie contemporană; promovarea actorilor Teatrului Tineretului în cadrul comunității nemțene și în special în rândul publicului tânăr prin realizarea unor spectacole în care lucrul cu actorul este privilegiat; susținerea muncii de tip laborator în echipe de creație; stimularea voluntariatului în rândul liceenilor și fidelizarea acestora prin participare la activitățile proiectului; familiarizarea tânărului public cu procesul de creație și cu limbajul teatral.

„MIC-RO Laborator de creație teatrală” este un proiect care stimulează munca în echipă, inventivitatea. Tinerii regizori vor avea posibilitatea să experimenteze noi mijloace de expresie artistică în cadrul unor echipe profesioniste, susținute de echipa tehnică, de producție și de promovare a Teatrului Tineretului. Se vor crea echipe de lucru în care adolescenții vor participa activ și vor înțelege felul în care se produce un spectacol de teatru de la stadiul de idee până la premieră. Aceștia vor avea o nouă perspectivă asupra teatrului, ca spațiu în care sunt bineveniți, iar ideile, experiențele lor de viață, reflecțiile lor sunt importante și valoroase.

Dialogul constant al creatorilor cu publicul tânăr îi va face pe aceștia să simtă că Teatrul Tineretului este un spațiu în care sunt întotdeauna bineveniți, în care participarea și co-creația sunt încurajate. Teatrul Tineretului își va consolida astfel imaginea de spațiu creativ în care energia tinereții este vitală.

Partenerii Teatrului Tineretului în proiect sunt: Teatrul „Luceafărul” Iasi, Asociația LiterNet, Fundația Observator Cultural, Asociația T.E.T. Alexandria, VEIOZA STUDIO SRL, EUROMEDIA TV SRL, SC Realitatea Media SRL, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț, Colegiul de Național de Informatică Piatra Neamț, Colegiul tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman, Forumul Tinerilor din România.

Teatrul Tineretului este o instituție finanțată de Consiliul Județean Neamț. (Gianina Cărbunariu, managerul Teatrului Tineretului; Foto: Mihaela Jipa)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments