marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateLPS Piatra Neamț sărbătorește 60 de ani de existență

LPS Piatra Neamț sărbătorește 60 de ani de existență

Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț  – centru sportiv școlar de renume – sărbătorește 60 de ani de la înființare. Aniversarea va fi punctată printr-o expoziție și un simpozion care vor fi găzduite de Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, marți, 14 noiembrie, cu începere de la ora 10.

 „Școala Sportivă de elevi-1957 – CSS Piatra Neamț-1977 – LPS Piatra Neamț -1995… Iată că la fiecare 20 de ani am suferit câte o „transformare”. Ne bucurăm că am ajuns la această vârstă care impune respect. Îi așteptăm pe toți cei care iubesc liceul nostru să ni se alăture. În cei 60 de ani de existenţă, LPS Piatra Neamț a evoluat, având în prezent reputaţia unei instituţii şcolare de prestigiu. În acest an, elevii noștri au obținut rezultate deosebite atât la sporturile individuale cât și la jocurile sportive”, a declarat prof. Ovidiu Țoc junior, directorul instituției.

Școala Sportivă de elevi a luat ființă la 15 noiembrie 1957 și a funcționat ca secție pe lângă Liceul ,,Petru Rareș” de la înființare până la 1 ianuarie 1969. Începând cu această dată, datorită creșterii numărului de clase și de elevi școlarizați, a devenit unitate independentă. Prima directoare a fost prof. Maria Săvinescu, decedată de curând.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments