sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateBienala de Artă plastică „Lascăr Vorel”, ediția a XV-a

Bienala de Artă plastică „Lascăr Vorel”, ediția a XV-a

Vernisajul expoziției celei de a XV-a ediții a Bienalei Naționale de Artă plastică „Lascăr Vorel” va avea loc la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, vineri 10 noiembrie 2017, cu începere de la ora 17.00, prilej cu care se va anunța și câștigătorul Marelui Premiu.

„Se împlinesc anul acesta două decenii de la relansarea Bienalei Naționale de Artă Plastică „Lascăr Vorel”, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen din România. Faptul că, în prezent, sute de artiști de primă valoare și-au înscris în CV-urile lor participarea și / sau premierea la Bienala de la Piatra-Neamț este o dovadă a importanței pe care a dobândit-o. Meritul este în primul rând al organizatorului – Fundația Vorel Piatra-Neamț – și al partenerilor – în 2017, la a XV-a ediție, aceștia fiind Complexul Muzeal Județean și Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România”, a declarat Maria Huminiuc, coordonatoarea proiectului.

La Bienala „Lascăr Vorel” participă 139 de artiști (32 din Iași, 27 din Neamț, 14 din București, 10 din Timișoara și alții din Cluj, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Suceava, Constanța), care etalează în sălile Muzeului de Artă Piatra-Neamț 177 de lucrări (134 de pictură, 24 de grafică și 19 de sculptură).

Juriul care va stabili și decerna Marele Premiu al Bienalei și premiile de pictură, grafică și sculptură este format din: Prof. univ. dr. Liviu Suhar, prof. univ. dr. Ilie Bostan (ambii de la Universitatea de Arte „G. Enescu” Iași), prof. univ. dr. Suzana Fântânariu (Universitatea de Vest Timișoara), prof. Vasile Duda (de la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” Bistrița), muzeograf Violeta Dinu (de la Muzeul de Artă Piatra-Neamț). (Violeta MOȘU; Foto: Facebook Violeta Dinu)

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments