duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateSărbătoarea Lampioanelor, marcată, în premieră, la Biblioteca Județeană

Sărbătoarea Lampioanelor, marcată, în premieră, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț va marca, în premieră, Sărbătoarea Lampioanelor vineri, 10 noiembrie 2017, pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, începând cu ora 17.30.

Lampioanele care vor fi lansate cu acest prilej vor fi confecționate în cadrul unui atelier creativ, marți, 7 noiembrie 2017, între orele 15.00-16.30. Sunt invitați să participe la atelierul de confecționat lampioane copii de toate vârstele, care vor fi îndrumați de voluntari din cadrul Asociației Juvenala, coordonată de către Cătălin Nemțanu.

La acțiunea de vineri, 10 noiembrie, copiii sunt invitați să participe împreună cu părinții. În preambulul lansării lampioanelor, copiii vor citi, la Bibliotecă, fragmente din povești și vor afla informații despre semnificația Sărbătorii Lampioanelor. Apoi se vor deplasa în coloană, cu lampioanele aprinse, până în centrul orașului Piatra Neamț.

Sărbătoarea Lampioanelor este marcată în Europa la 11 noiembrie și este legată de începutul sezonului rece, de transformările pe care le suportă acum natura, precum și de generozitate și dorința de a dărui.

În tradiția chineză, Sărbătoarea Lampioanelor cade pe 15 ianuarie, după calendarul tradițional, și încheie întreaga perioadă prilejuită de Sărbătoarea Primăverii. (Biblioteca Județeană ”G. T. Kirileanu” Neamț; Sursa foto: YouTube.com)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments