miercuri, noiembrie 6, 2024
AcasăActualitateProgramul MOL pentru Sănătatea Copiilor, ediția a XV-a, a fost lansat la...

Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, ediția a XV-a, a fost lansat la UMF „Carol Davila” din București

*MOL România și Fundația Pentru Comunitate au deschis înscrierile pentru cea de-a XV-a ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor;

*Programul pune la dispoziția ONG-urilor un buget de 400.000 de lei care poate fi accesat pentru a finanța proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale;

*În cadrul celor paisprezece ediții anterioare ale Programului au fost finanțate 265 de proiecte cu aproape 5 milioane de lei, care au ajutat peste 14.600 de copii și adolescenți;

În cadrul unui eveniment organizat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat deschiderea înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a XV-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Finanțarea poate fi accesată de organizațiile neguvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice.

Înscrierea proiectelor se face online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe data de 18 octombrie inclusiv. Un proiect poate beneficia de o finanțare în valoare de maximum 25.000 de lei, din fondul total de 400.000 de lei.

„În cele paisprezece ediții ale acestui program, cu ajutorul partenerilor noștri din ONG-uri, am reușit să susținem o gamă tot mai largă de forme de terapie, contribuind la îmbunătățirea sănătății și calității vieții unor copii și tineri care aveau nevoie de ajutor. Investițiile în specializarea continuă a profesioniștilor implicați a deschis și calea spre includerea membrilor familiei în unele dintre procesele terapeutice, astfel că aceștia pot să învețe metode pe care le pot aplica și acasă. Ne bucurăm să continuăm acest proiect tradițional, prin care reușim să fim alături de tinerii aflați în situații speciale și să oferim sprijin pentru familiile lor,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

La evenimentul de lansare organizat la UMF „Carol Davila” au participat specialiștii care lucrează cu cele 18 ONG-uri finanțate în cadrul ediției precedente, care au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2022 – august 2023. În activitățile terapeutice implementate au fost incluși 1.116 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelaj, dans și mișcare), terapie emoțională (jocuri de rol, jocuri dramatice și cu marionete, povești terapeutice), terapie ocupațională, terapie prin joc, stimulare senzorială și jocuri senzoriale, terapie asistată de animale, terapie recreativă și de aventură.

Organizația Universitatea Emanuel din Oradea, care a derulat proiectul intitulat „Cântăm și ne mișcăm pentru sănătate!” a câștigat Premiul MOL pentru sănătatea copiilor. Această distincție a fost acordată proiectului care s-a remarcat prin rezultate excelente. Cu o abordare bazată pe muzicoterapie și kinetoterapie, acest proiect a ajutat 60 de copii și adolescenți din trei instituții, care au beneficiat de terapie adaptată în funcție de trei grupe de afecțiuni. Astfel, acest demers a urmărit reducerea anxietății în ceea ce privește procedurile medicale și starea de sănătate a copiilor cu diagnostic grav în îngrijire paliativă, alături de pregătirea copiilor pentru procedurile medicale și pentru perioade îndelungate de spitalizare. Pentru copiii preșcolari cu tulburări de hiperactivitate și deficit de atenție, inițiativa a oferit stimulare auditivă, care a avut rolul de a induce o stare de liniște și pace, menită să ajute copiii să-și dezvolte tehnici care să le permită să se concentreze. Pentru copiii și adolescenții cu dizabilități și nevoi speciale, proiectul a avut scopul de a  încuraja socializarea cu ajutorul muzicii și al mișcării, oferindu-le o cale prin care să-și exprime emoțiile. Proiectul a avut o componentă comunitară cu impact de lungă durată, reprezentată de pregătirea tinerilor muzicoterapeuți la cel mai înalt nivel. Datorită rezultatelor foarte bune, organizația premiantă va beneficia de o finanțare în valoare de 25.000 de lei pentru a derula un proiect în cadrul ediției 2023 a Programului, iar un reprezentat al organizației va fi membru al juriului care evaluează proiectele depuse la ediția a XV-a.

„Timp de o lună primim înscrierile pe website-ul Fundației și asigurăm o informare permanentă, atât prin comunicare directă sau participări la diferite evenimente, cât și prin grupul de Facebook al Programului. Cu bucurie răspundem la întrebările privind procedura de înscriere, documentele necesare și cerințele profesionale, cu atât mai mult că aceste întrebări ne ajută să simplificăm procedurile și să îmbogățim conținutul Programului,” adeclarat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4.942.000 de lei pentru derularea a 265 de proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, incluzând peste 14.600 de beneficiari în activitățile terapeutice, prin intermediul ONG-urilor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

(Fundația Pentru Comunitate)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments