miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitateConcursul Național „Elena Botez” - simbol al artei interpretative

Concursul Național „Elena Botez” – simbol al artei interpretative

S-a tras cortina peste o nouă ediție, a VI-a, a Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena Botez”. Și de această dată, deschiderea față de tineri artiști valoroși din centrele liceale și universitare de profil a fost simțitoare. Evenimentul, la care au participat 32 de interpreți din Piatra-Neamț, București, Iași și Bistrița-Nasăud, a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Neamț (inspector școlar general, prof. Florentina Luca-Moise) și Liceul de Arte „Victor Brauner” (director, prof. Carmen-Elena Corlățeanu).  

Daria Luisa Giurgilă, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași (prof. îndrumător, Adina Pavalache, prof. corepetitor, Anastasia Chirileanu), și Adriana Ioana Iacob, studentă în anul III la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (îndrumător, lect. univ. dr. Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată, corepetitor, asist. univ. dr. Constantina Emilia Stoica), sunt câștigătoarele Marelui Premiu al Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena Botez”. În plus, ele au fost răsplătite și cu statul de colaborator al Operei Naționale Române din Iași, în următoarea stagiune.

Este o surpriză foarte mare pentru mine. Am concurat cu voci foarte bune, încât, acum, când am câștigat Marele Premiu, mi se pare că visez. Îmi doresc tare mult să ajung să cânt pe scena Operei Naționale Române din Iași și se pare că visul meu capătă contur. Am început să studiez canto clasic în urmă cu un an și jumătate și îmi place din ce în ce mai mult”, a spus Daria Luisa Giurgilă.

Nu mă așteptam. Este o onoare și o adevărată surpriză. A trecut o lungă perioadă de timp de când nu am mai participat la un concurs. Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunile și am câștigat. Mulțumesc juriului și profesoarelor mele”, a declarat Adriana Ioana Iacob.

Cătălin Apostol, fost elev al Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț și câștigător al ediției a III-a (2019) a Concursului „Elena Botez”, actualmente student în anul I, master, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, și Dimitrie Pădurariu, student în anul I, master, la aceeași Universitate, au primit două burse la masterclass-ul de canto clasic din cadrul ICon Arts Academy, ediția XXI-a, manifestare organizată, în perioada 31 iulie-6 august, la Sibiu.

Juriul a fost format din soprana Elena Botez, președinte onorific, soprana Cellia Caterina Costea, solistă a Operei Naționale din Atena (Grecia), soprana Veronica Anușca, solistă a Operei Naționale Române din București și de tenorul Andrei Fermeșanu, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași.

Dorim să vă transmitem cele mai călduroase felicitări și sincere mulțumiri pentru participarea dumneavoastră extraordinară la Concursul de Interpretare Vocală «Elena Botez». Ați demonstrat nu doar talent, ci și pasiune și dedicare față de muzică. Mulțumirile le îndreptăm și spre toți cei care au făcut posibilă desfășurarea acestui concurs: organizatorilor, juriului, profesorilor, părinților și tuturor celor implicați în acest eveniment minunat. Fără sprijinul și dedicarea dumneavoastră, acest concurs nu ar fi fost posibil. Vă felicităm, încă o dată, pentru reușitele dumneavoastră și vă urăm mult succes în toate demersurile viitoare. Fie ca pasiunea și dragostea pentru muzică să vă călăuzească mereu pe drumul succesului”, a fost mesajul transmis de echipa de proiect.

Sponsorii concursului au fost Fly Music și Farmacia Ardealul, iar premiile în bani au fost oferite de soprana Elena Botez.

Iată și celelalte rezultate obținute de elevii Liceului de Arte „Victor Brauner”: Andreea Boca (Premiul I, prof. Olguța Toma), Paula Scurtu (Premiul I, prof. Narcisa Pavel), Laura Bradu (Premiul I, prof. Alexandra Costin), Flaviana Lica (Premiul I, prof. Narcisa Pavel), Elena Corfu (Premiul I, prof. Olguța Toma), Teona Răcheriu (Premiul II, prof. Olguța Toma), Georgiana Luiza Ariton (Premiul II, prof. Olguța Toma), Denisa Tătaru (Premiul II, prof. Alexandra Costin), Ioana Gavril-Neagu (Premiul III, prof. Narcisa Pavel), Jessica Elena Chifu (mențiune, prof. Cristina Ilie), Andreea Botezatu (mențiune, prof. Cristina Ilie). Corepetitorul tuturor elevilor pietreni a fost apreciatul profesor Adrian Stroici.

Concursul a făcut parte din Proiectul Carl Czerny inclus în C.A.E.R. 2023 la poziția 1144. Echipa de proiect: prof. Carmen-Elena Corlățeanu – director, prof. Elena-Olguța Toma, prof. Irina Horghidan, prof. Simona Elena Țărnă, prof. Nicoleta Negreanu – manageri de proiect. Organizatori: prof. Elena-Narcisa Pavel, prof. Alexandra-Ioana Costin, prof. Mihaela Mancaș, prof. Cristina Ioana Ciobanu, prof. Cristina Ilie, prof. Lucreția Stroici, prof. Adrian Stroici, Dana Achiței, Carmen Gavrilă.

Violeta MOȘU; Foto: motionARThoughts (Brândușa Balan)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments