Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, împreună cu Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, vă invită la o nouă întâlnire muzicală din cadrul Stagiunii artistice 2019-2020: CONCERT DE MUZICĂ RUSĂ, cu pianistul Luca Pulbere în calitate de solist.
Vor fi interpretate compoziţii aparţinând muzicienilor ruşi Scriabin, Rahmaninov şi Prokofiev.
Evenimentul va avea loc miercuri, 20 noiembrie, ora 17:00, la Sala „Sergiu Celibidache” a Extensiei (Facultăţii de Muzică), Piatra-Neamţ din strada Ştefan cel Mare, nr. 67.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
***
LUCA PULBERE
S-a născut în anul 1992, în Cluj-Napoca, într-o familie de artiști.
A urmat cursurile Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, la clasa prof. Teodora Țugui, apoi sub îndrumarea conf.univ.dr. Cipriana Gavrișiuc.
Și-a continuat studiul pianului la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, unde a absolvit ciclurile de licență și masterat la clasa prof.univ.dr. Daniel Goiți.
În prezent este doctorand la aceiași instituție, sub îndrumarea doamnei prof.univ.dr. Adriana Bera și asistent universitar la catedra de pian principal. În anul universitar 2014-2015 a studiat în Germania, în cadrul programului Erasmus, la „Hochschule für Musik” Freiburg, la clasa prof. Tilman Krämer. A concertat alături de Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca (2016, 2017), de orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” (2012), precum și de orchestra Teatrului din Freiburg, Germania (2015).
A participat la numeroase concursuri și festivaluri, unde a obținut distincții din care amintim: premiul pentru cel mai bun acompaniator la Concursul „Mozart” pentru duo lied (2017), premiul special al juriului la Concursul „Mozart” pentru duo-pian (2015), premiul II la Concursul „Mozart” pentru trio cu pian din Cluj-Napoca (2011), premii la olimpiada națională de interpretare muzicală (2009, 2010, 2011), precum și alte premii și distincții la concursuri naționale de interpretare. De asemenea, a susținut recitaluri atât pe scenele din țară cât și în străinătate (Germania, Franța, Italia, Elveția)
Domeniul muzicii de cameră ocupă un loc important în activitatea sa, având ocazia să colaboreze și să concerteze cu muzicieni de renume, precum Alexander Sitkoversky, Alissa Margulis, Maximilian Hornung, Diana Ketler.
De asemenea, a participat la mai multe cursuri de măiestrie colaborând cu: Robert Levin, Andrei Gavrilov, Mihaela Ursuleasa, Petras Geniušas, Martin Hughes, Diana Ketler, Frank van der Laar, Anton Kernjak, Alan Weiss, Tobias Schaberger, Benjamin Engeli, Frédéric Aguessy, Christian Ivaldi, Philippe Bianconi.
(Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ)