În parteneriat cu instituția Complexului Muzeal Județean Neamț, SC Eventera SRL organizează a doua expoziție de știință interactivă, „Laborator 2.0”, adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani.
Expoziția se va desfășura în perioada 4-15 martie la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț.
„În „Laborator” 2.0 ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. Conduși de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin cele trei zone ale expoziției.
În prima zonă vor afla cum funcționează organele de simț, în a doua zonă își vor testa simțurile prin tot felul de jocuri senzoriale, iar în a treia zonă vor explora fenomene de fizică din optică și acustică.
În zona de biologie vom prezenta funcționarea organelor de simț și vom analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Pentru că o mare parte din zona de biologie este dedicată testării simțurilor, vom vedea prin ochii altor oameni care au defecte de vedere, apoi prin ochii unei pisici sau chiar ai unei albine, vom testa simțul tactil prin cutii senzoriale, tot în jocuri senzoriale vom testa și simțurile olfactiv și pe cel auditiv.
În zona de fizică vom explora fenomene din optică și acustică. Vom afla ce reprezintă undele electromagnetice ca mai apoi să ne concentrăm pe lumina vizibilă și o trecem prin tot felul de fenomene: reflexie, refracție, dispersie sau polarizare. Aici vom face curcubeie, vom îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vedem invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous”, a declarat Camelia Cojan, manager general S.C. Eventera S.R.L.
Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute. Tururile se desfășoară, din oră în oră, în intervalul 9:00-17:00. Valoarea biletului este de 12 lei. (Complexul Muzeal Județean Neamț)