Proiectul expozițional „Metanoia”, semnat Andrei Nuțu, care a primit Premiul Instiutului Polonez din București, Premiul Institutului Cultural Francez din Cluj și Premiul Publicului, este o provocare spre introspecție și problematizează spiritualitatea în contextul actual.
„Pentru a putea să vezi ceea ce nu există de fapt, trebuie să înveţi să foloseşti alţi ochi. Metanoia înseamnă o schimbare a percepţiei, a minţii”, spune autorul.
Andrei Nuțu a absolvit Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, sub îndrumarea profesorului Grigore Agache și, în paralel, a aprofundat artele plastice cu Cristina Petrariu, profesor în cadrul Asociației Culturale Arte.RO.
După ce a obținut locul al II-lea la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, a ales să continue studiul artei la Universitatea de Artă și Design din Cluj – Napoca. Masterand în cadrul acesteia, și-a câștigat aprecierea și recunoașterea mediului universitar clujean care îl susține și îi prevede un viitor promițător în arta contemporană.
Portofoliul său artistic însumează numeroase participări la expoziții colective naționale și internaționale.
A participat la stagii de documentare și workshopuri: Atelierul de iconografie, organizat de Muzeul Icoanei–„Museikon”-ediția I, Alba -Iulia, Proiectul internațional „Comenius”, în cadrul Liceului de Arte „Victor Brauner” – Ungaria, 2014 ,Work-shop de pictură – icoană pe lemn, Hong Kong, 2014.
În 2016 a obținut Bursa „Tinere Talente” – Fundația Principesa Margareta a Românei, iar în 2017 a primit o Bursă de studiu „Erasmus” – Accademia di Belle Arti di Roma.
Expoziția poate fi vizitată până joi, 17 octombrie. Finisajul va avea loc miercuri,16 octombrie, cu începere de la ora 17.00.
Muzeograf,
Silvia Trăistariu