vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateONG Fest, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

ONG Fest, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

ONG Fest, eveniment tematic în cadrul proiectului „Growing Active Citizens HUBs“, a avut loc la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, joi, 26 mai 2022, începând cu ora 10:00, în sălile Cupola, Info-Club 1 și Info-Club 2.

Salutul de deschidere a evenimentului a fost adresat de prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Au urmat dansuri cu Ansamblul Folcloric „Brâul Roș“, coordonat de Cătălina Dumitrache, și câteva momente muzicale. Au interpretat la chitară Alexandru Cojocaru – de la Academia de Muzică „Gh. Dima“ Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț – Carla Boroianu-Botez și Chiara Cipolletta, sub îndrumarea prof. Iulian Stoica, de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț.

De asemenea, Rafael Gabor a susținut un moment muzical la violoncel, sub îndrumarea prof. dr. Otilia Badea, acompaniat la pian de prof. corepetitor Ana Lupchian, tot de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț.

Atmosfera a fost întregită de expoziția de pictură în puncte realizată de Andrada-Mihaela Cojocaru și Marco Obreja.

Evenimentul a continuat cu atelierul „Importanța respirației, a posturii și a alimentației la copii“, susținut de Cosmin Cobuz, de la Asociația „Mișcarea de Piatra”, atelierul „Importanța sportului și beneficiile lui“, susținut de Mădălin Hotnog, de la Wikineto Smart, precum și cu ateliere creative dedicate copiilor și tinerilor, sub tematica: sănătate, educație prin joc și artă.

„Growing Active Citizens HUBs” este un proiect internațional care contribuie la crearea unei rețele de suport pentru dezvoltarea comunităților locale, prin realizarea și încurajarea parteneriatelor dintre bibliotecile publice și asociații sau ONG-uri. Proiectul este dezvoltat de Fundația Progress România, finanțat de Uniunea Europeană și de Black Sea Trust for Regional Cooperation, un proiect al German Marshall Fund of the United States, și implementat în Armenia, Republica Moldova, România și Ucraina, cu ajutorul partenerilor: Biblioteca Regională Lori, din Armenia; Biblioteca Publică „Dimitrie Cantemir” Ungheni, Biblioteca Publică „IPS Antonie Plămădeală” Hîncești și Asociația Bibliotecarilor din Republic of Moldova; Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț și Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, din Romania; Biblioteca Regională Științifică Luhansk, Biblioteca Publică Lviv Public Library și Asociația Bibliotecilor Publice din Ucraina.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments