Plastică/ Pietrenii, așteptați la expoziția de grup „Salonul de iarnă”

„Salonul de iarnă”, ultima expoziție a anului, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț și Complexul Național Muzeal Neamț, s-a deschis vineri după-amiază (3 decembrie), la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”.  

La această reuniune de grup, care se remarcă prin diversitatea modalităţilor plastice, sunt prezenţi cu lucrări creatori din toate generaţiile: Dumitru Bostan, Ștefan Potop, Cristinel Prisacaru, Carmen Tanasă Rusu, Florin Mircea Zaharescu, Mariana Papară, Carmen Cărbunariu, Mircea Titus Romanescu, Dumitru Bezem, Arcadie Răileanu, Ștefan Roșu, Mihai Agape, Oana Gavriliu, Ștefan Ioan Diaconu, Laurențiu Dimișcă, George Romila, Damian Popa, Lucian Gogu Craiu, Cristian Radu Macavei, Valentina Chirvase, Grigore Agache, Gheorghe Cuciureanu, Irina Maria Moldovan, Oana Doru, Viorica Ciucanu și Daniel Adăscăliței, ultimii trei fiind proaspăt admiși ca membri stagiari ai U.A.P. Neamț.

Salonul de iarnă” este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Piatra-Neamț. Chiar dacă a fost un an de pandemie, noi ne-am făcut treaba și așa cum 40.000 de ani pictura nu a murit nici noi nu ne-am dat bătuți. De-a lungul celor douăsprezece luni am avut peste 20 de expoziții, prilej cu care aducem mulțumiri artiștilor care au expus în acest an pe simezele Galeriei de Artă „Lascăr Vorel”, a spus prof. Ștefan Potop, președintele U.A.P. Neamț.

În cadrul vernisajului, s-a atribuit diploma ARTISTUL ANULUI 2021 pictorului Laurențiu Dimișcă.

Mă onorează acordarea acestui premiu. Mi-am urmat un vis, să pictez o clădire, este atelierul meu de la Gura Văii, fosta școală a satului cu o arhitectură românească din sec. al XIX-lea. „Outsider Art”, fundația pe care o coordonez, a făcut multe proiecte curatoriale, sociale, ambientale. Mi-aș dori să realizăm o colecție cu lucrări ale artiștilor din Piatra-Neamț, fapt care ar fi benefic pentru turismul de la noi,” a declarat laureatul.

Expoziția poate fi vizitată până la mijlocul lunii ianuarie 2022, cu respectarea normelor sanitare în vigoare. 

Violeta MOȘU