Sărbătoarea anilor aurii

Profesorii Adriana și Constantin Vernica au fost premiați, duminică, 27 iunie, de Primăria și Consiliul Local Piatra-Neamț, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie. În profesie au căutat mereu să ridice eficiența lecției pentru formarea unor motivații adânci. Mi-au spus adesea: trebuie să te cobori între copii, să le cunoști nu numai mintea, ci și sufletul, caracterul, să cunoști viața lor, a părinților. Așa poți înțelege tu însuți multe: rostul tău adevărat, de la catedră și dincolo de ea. Aceasta presupune măiestrie, tact, dragoste. Pentru că au în urmă atâția oameni și atâtea fapte.

Cei mai frumoși ani se ascund în inima dumneavoastră. La Mulți Ani, domnilor profesori! (V. MOȘU)

50  ani de căsnicie. O aniversare rară, impresionantă. O poveste de viață, cea mai puternică dovadă de spirit tolerant, iubire, răbdare, încredere, înțelepciune… Căsnicia ? O magie, un experiment de o viață ! Semnezi actul căsniciei în câteva minute și pleci pentru 50 de ani, cu CORABIA  CĂSNICIEI, pe o mare nesfârșită, spre un FAR călăuzitor de pe alt țărm… Înveți o viață abc-ul căsniciei, cu multe secrete. Un ingredient posibil ! Trei părți IUBIRE și șapte părți IERTARE, îndelungă RĂBDARE, toleranță, înțelegere, comunicare, educație, seriozitate, adevăr și multe altele, că să eviți o parte din dureri, dezamăgiri…                                                                                               

Corabia plutește lin, dar, uneori, marea aduce „viforul ispitelor”, vânturi potrivnice, temeri, necazuri… Te lovesc și încearcă să scufunde corabia. E nevoie de amândoi, să vegheze nava căsniciei, să țină „toate  pânzele sus” cu efort strașnic și dorința de a birui. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat sănătate, putere și înțelepciune să navigăm 50 de ani și să ajungem în „toamna vieții”. Vă urăm tuturor să atingeți această performanță! La mulți ani!”

Prof. Adriana și Constantin Vernica; Foto: Brândușa Bălan