Percuționistul pietrean Tudor Ciobanu, cooptat în „Power Vibes – Alexandru Anastasiu & Icon Arts Ensemble”

Percuționistul Tudor Ciobanu, elev al Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț (clasa a XII-a, profesor, Marcel Baltag), a fost cooptat în „Power Vibes – Alexandru Anastasiu & Icon Arts Ensemble”, un proiect inedit inițiat de Alexandru Anastasiu, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români, organizator al primului Festival Internaţional de Vibrafon din lume.

Alexandru Anastasiu aniversează 15 ani de activitate artistică, eveniment care este marcat printr-un turneu naţional în șapte oraşe din România.

La acest regal al instrumentelor de percuție își mai dau concursul tinerii muzicieni bucureșteni Sara Merișcă, Patricia Niculae și Cosmin Dumitriu.

La baza lui a stat dorința de a forma un ansamblu de percuție de elită, compus din tineri muzicieni ce posedă calități muzicale excepționale. Este o șansă dată tinerelor talente de a se exprima și de a oferi o alternativă pieței muzicale din România”, a spus Alexandru Anastasiu, doctor în muzică, compozitor, solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio.

Repertoriul cuprinde lucrări pentru vibrafon, marimbă și percuție, semnate de J.S. Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovsky, E. Séjourné și Alexandru Anastasiu.

Programul complet al recitalurilor:

Bacău – 31 ianuarie, ora 18.30 – Filarmonica „Mihail Jora”

Tecuci – 1 februarie, ora 18.00 – Ateneu

Ploiești – 2 februarie, ora 18.00, Filarmonica „Paul Constantinescu”

Sibiu – 3 februarie , ora 19.00, Biblioteca „Astra”

București – 6 februarie, ora 19.00 – Sala Radio

Pitești – 7 februarie, ora 19.00 – Filarmonica

Brașov – 8 februarie, ora 19.00 – Sala Patria

București – 22 februarie, ora 18.30 – AFI Cotroceni

Violeta MOȘU