vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitateZilele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, ediția 2019, ziua a treia

Zilele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, ediția 2019, ziua a treia

Zilele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț se vor încheia vineri, 15 noiembrie 2019, cu un program dominat de lansările de carte. Deoarece unii dintre invitații speciali participanți la eveniment sunt pentru prima oară în Piatra-Neamț, dimineața va fi rezervată pentru vizitarea obiectivelor turistice din municipiu.

De la ora 12:00, în Sala Info-Club II, va avea loc o suită de lansări de carte. Prima va fi una recent editată de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“, „Maluri de Prut“, volumul III. Prezentarea va fi făcută de Mihaela Mereuță – director-manager al Bibliotecii Județene, Mihael Balint – redactor al Bibliotecii Județene și Mariana Vasilache – redactor la Radio România Chișinău. Următoarea carte lansată va fi „ABCDOGA – Un destin în Do Major“ de Larisa Turea, volum prezentat chiar de autoare. Tot Larisa Turea va prezenta cartea „Panorama comunismului în Moldova sovietică“ (editor: Liliana Corobca), apărută anul acesta la  Editura Polirom din Iași, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Întâlnirea cu cititorii va fi continuată cu conferința „Considerații despre fenomenul migrațional și imperativul implicării diasporei în dezvoltarea regiunii“ susținută de Valeriu Turea, șef al Biroului Relații cu Diaspora al Guvernului Republicii Moldova.

La Filiala de Carte Străină, de la ora 15.30, în coordonarea prof. Doina Cecilia Iordăchescu, va fi susținută o sesiune de lectură în limba engleză și interpretare scenică, în cadrul Clubului de teatru pentru copii Learning without tears.

De la ora 17.00, în Sala Cupola, scriitorul Valeriu Tănasă va susține conferința „Părintele Dumitru Stăniloae – luminătorul românilor. Evenimentul va fi însoțit de un medalion muzical religios și de o expoziție de carte Dumitru Stăniloae. Moderator va fi bibliotecarul Dan Iacob.

Reamintim că, în perioada Zilelor Bibliotecii, înscrierea este gratuită, pentru toate categoriile de utilizatori. Clasele de elevi pot efectua vizite de documentare la toate secțiile bibliotecii, pentru cunoașterea oportunităților de informare, studiu, lectură și recreere, precum și pentru asimilarea unor deprinderi de muncă intelectuală.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments