vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitateTeatrul Tineretului caută un nou text de dramaturgie contemporană pentru #SafeSpoTT

Teatrul Tineretului caută un nou text de dramaturgie contemporană pentru #SafeSpoTT

Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț caută un text nou-nouț, nepublicat și nemontat, care să aibă la bază tema diversității și a toleranței, adresat publicului tânăr.

Acțiunea de căutare se înscrie în a doua rundă a concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia”, din cadrul proiectului #SafeSpoTT.

Propunerile de texte pot fi trimise până vineri, 15 noiembrie 2019, pe adresa de e-mail proiecte@teatrultineretului.ro. Juriul compus din profesioniști de teatru și liceeni va alege textul câștigător, care va fi montat la Sala Mare a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț.

Proiectul #SafeSpoTT promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin susținerea producției a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Acestea vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentații, actorii și realizatorii spectacolelor participă la discuții cu publicul.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

#SafeSpoTT este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments