Premii importante obținute de elevii actriței Gina Gulai, la Festivalul „Grigore Vasiliu Birlic”

În perioada 26 august – 1 septembrie, la Fălticeni, a avut loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.

Ediția festivalului a avut două jurii, unul format din actorii și regizorii Carmen Tănase, Mihaela Rădescu, Ovidiu Cuncea, Lorette Enache, Andrei Ciobanu și Cristina Bacal și juriul tinerilor, format din tineri actori sau studenți la actorie: Ana Maria Fasola, Stela Cora, Daniel Popa, Răzvan Contu, Bianca Ciubotariu și Andreea Nechita.

Clasa de teatru a actriței Gina Gulai a fost reprezentată cu brio, la secțiunea individual monolog și poezie, categoria de vârstă 7-12 ani, de Ilinca Cristiana Tapalagă și Mihael-Viorel Ignatovici-Lazăr. Prestația lor artistică deosebită a convins ambele jurii să le ofere câte două premii: Premiul I (juriul tinerilor) și Premiul III (juriul actori și regizori) pentru Ilinca Cristiana Tapalagă și Premiul I (juriul tinerilor) și Premiul I (juriul actori și regizori) pentru Mihael-Viorel Ignatovici-Lazăr.

Festivalul a fost foarte bine organizat, concurența a fost puternică și sunt fericită și mândră de rezultatele obținute. Publicul și ambele jurii au apreciat momentul meu și m-am simțit extraordinar pe scenă. Doamna Gina Gulai a unit în monolog toate activitățile mele de zi cu zi – teatru, dans și muzică – și a realizat un moment deosebit și de neuitat, pentru care-i mulțumesc din suflet, a spus Ilinca Cristiana Tapalagă.

Am fost emoționat și impresionat de atmosfera concursului. Am avut emoții ca orice artist, dar asta nu m-a împiedicat să dau tot ce-i mai bun și să fiu la înălțime. Concurenții au fost foarte bine pregătiți. Am sperat să fiu printre premianți și sunt onorat de faptul că atât juriul tinerilor, cât și juriul profesioniștilor m-au recompensat cu locul I. Această reușita nu era posibilă fără munca, devotamentul și dăruirea doamnei Gina Gulai, căreia îi mulțumesc din tot sufletul”a declarat Mihael-Viorel Ignatovici-Lazăr.

(Dor de Neamț)