Biserica „Sfânta Treime” Vaduri – Ansamblul „Coconii Maramureșului” susține un recital de pricesne

În cinstea Maicii Domnului, Ansamblul „Coconii Maramureșului” va susține un recital de pricesne, la Biserica „Sfânta Treime” (preot paroh, Dorin Ploscaru) din Vaduri, marți, 6 august, începând cu ora 19:00. Coordonat de Adrian Sabău, acest grup are în componență copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. „Coconii Maramureșului” funcționează din anul 2015 pe lângă Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” din Baia Mare,

Doamna Iuliana Dăncuș, directorul Ansamblului „Transilvania”, și-a manifestat dorința de a susține un recital de pricesne, având în vedere că ne aflăm în Postul Sântămăriei. Acest recital se intitulează „Fiii lacrimilor tale”, după versul nemurit în poemul de rezistență al românilor-ardeleni „O Măicuță Sfântă”, compus de un călugăr anonim de la mănăstirea Bixad, în perioada anilor 1696-1698: „Nu lăsa Măicuță/ Să pierim pe cale / Căci noi suntem fiii lacrimilor tale / ” și „Vino Maică iară / Nu lăsa să piară / Țara și Poporul / Turma și Păstorul ”.

Asociația R.A.D.A. și Parohia „Sfânta Treime” din Vaduri au o strânsă  și veche colaborare cu oamenii Maramureșului: în acest sfânt locaș a cântat celebrul cor bărbătesc din Finteușu Mare, avându-l dirijor pe profesorul Andrei Dragoș, tot în cadrul proiectului „Punți culturale peste Carpați: Maramureș-Neamț”, dar și în alte ocazii, fie dând răspunsurile la Sfânta Liturghie, fie susținând un concert extraordinar de colinde și cântece vechi patriotice.

Conștienți fiind că „acei ce cântă se roagă de două ori”, ne bucurăm că, în drumul către marile scene ale lumii, Ansamblul „Coconii Maramureșului” ne onorează și poposește în mijlocul nostru, aducând cinstire celei pe care cu dragoste o numim „Maica Cerului / nădejdea creștinilor”, a declarat preotul și poetul Dorin Ploscaru.

Intrarea este liberă.

(Dor de Neamț)