Vernisajul proiectului „Poveștile colorate ale orașului meu”

Fundația Outsider Art, împreună cu Centrul de Plasament „Elena Doamna”, anunță vernisajul proiectului „Poveștile colorate ale orașului meu Piatra-Neamț”, vineri, 28 iunie, începând cu ora 18:00, la sediul Centrului de Plasament „Elena Doamna”, din strada 1 decembrie 1918, nr. 68. Invitat este criticul de artă Emil Nicolae.

Proiectul constă în crearea de picto-obiecte de mari dimensiuni, care vor fi montate pe fațada clădirii în care își are sediul centrul de plasament. Lucrările au fost realizate sub coordonarea președintelui Fundației Outsider Art, dr. Laurențiu Dimișcă, alături de copiii instituționalizați de la Centrul de plasament.

Începând cu anul 2011, Fundația Outsider Art a desfășurat activități de stimulare a creativității și imaginației prin ateliere dedicate copiilor, tinerilor și adulților. Considerăm că și proiectul „Poveștile colorate ale orașului meu Piatra-Neamț” contribuie la susținerea și promovarea persoanelor dezavantajate social, recunoașterea explicită a culturii ca factor al integrării sociale şi al atitudinii civice şi recunoașterea rolului culturii în dezvoltarea socio-economică. Arta e felul nostru omenesc de a ne exprima, iar copiii din medii defavorizate au multe de povestit și redat prin culori de poveste, acest proiect propunându-și, în esență, să le aducă jocul și bucuria, fericirea prin culoare, curajul și încrederea”, a declarat dr. Laurențiu Dimișcă.

Prin proiectul „Poveștile colorate ale orașului meu Piatra-Neamț”, credem că am contribuit la efortul nostru continuu de a ajuta copiii instituționalizați care aparțin grupurilor aflate în situație de risc și dezavantajate socio-profesional să se integreze în viața socială și să capete încredere în propriile forțe”, a spus și Ana Maria Păduraru, directorul Centrului de Plasament „Elena Doamna”.

Consideram că acest proiect va contribui la îmbunătățirea și consolidarea imaginii orașului Piatra-Neamț în susținerea și promovarea diversității culturale și a accesului la cultură, precum și în activitățile de sprijinire și integrare socio-culturală a grupurilor defavorizate, demonstrând activitatea și scopul acesteia de a fi o instituție reală, ce se ocupă de problemele acute ale societății, tratând probleme de ordin cultural, artistic și social într-un context integrator interdisciplinar – demonstrându-se mai mult decât o instituție publică administrativă, adică un promotor al valorilor umane și sociale, redate și reprezentate prin cultură și artă”, susțin și reprezentanții Direcției de comunicare din cadrul Primăriei Piatra-Neamț.

( Fundația Outsider Art )