La C.A.R. Pensionari s-a deschis o nouă expoziție de pictură semnată de Marcela Popescu

Galeria de Artă ⹂Gheorghe Vadana” de la CAR Pensionari din Piatra-Neamț ne oferă tuturor bucuria de a vedea și admira o nouă expoziție de pictură intitulată „Embleme solare” care aparține cunoscutei și talentatei creatoare de frumos, de artă plastică Marcela Popescu.

Expoziția a fost deschisă în după-amiaza zilei de miercuri, 8 mai, în prezența unor pictori, a unor cunoscuți și prieteni ai autoarei lucrărilor expuse, a unui public numeros și dornic să participe la un asemenea eveniment deosebit.

Vernisajul expoziției a început prin cuvântul artistului plastic Mircea Răsvan Ciacâru, care a vorbit pe larg despre lucrările prezente pe simeze, despre bogata și neobosita activitate creatoare a Marcelei Popescu.

Deschisă la început de Mai, perioadă în care ne bucurăm de revenirea la viață a naturii, expoziția de pictură „Embleme solare” a Marcelei Popescu poate și trebuie considerată, pe bună dreptate, ca un minunat, călduros și luminos omagiu adus Primăverii, celui mai frumos anotimp al nostru.

Marea majoritate a zecilor de lucrări care alcătuiesc noua expoziție a Marcelei Popescu ne încălzesc privirile și sufletele cu încântătoarele flori de pe simeze, dătătoare de lumină și culoare, ca și cu cele câteva căsuțe și peisaje, care ni le amintesc și reamintesc pe cele ale părinților și bunicilor noștri, imagini care ne dau adânci trăiri sufletești, pline de emoții, de nostalgii.

Toate minunatele lucrări prezente pe simezele acestei noi expoziții, care au transformat sala respectivă într-un Colț de Rai, confirmă încă o dată adevărul că autoarea lor, cunoscuta creatoare de artă plastică, Marcela Popescu reușește, în continuare, să dea sensuri proprii rolului ce revine în pictură, și compoziției, și culorii, și desenului, și luminii, prin care reușește și de această dată să creeze și să ne ofere picturi cu adevărat emoționante, convingătoare.

Se vede și din lucrările care alcătuiesc prezenta expoziție – așa cum s-a văzut și din expozițiile sale anterioare, între care: „Infuzii de culoare” (2016), „Gânduri în culori” (2016), „Anotimpuri” (2017), „Impresii” (2018 – care cuprinde și lucrări ale Antoniei Obrocea, nepoata Marcelei Popescu), „Nouă expoziție de pictură” (ianuarie 2019, care a cuprins și lucrări semnate de Marcela Popescu și lucrări semnate de Cecilia Hăisan, Dumitru Bezem, Elena Chiru, Ioan Roșca, Gigel Bârliba) – că la Marcela Popescu sunt tot mai evidente un stil original, o personalitate distinctă, cu propria sa expresie plastică.

Așa cum aprecia cunoscutul artist plastic Mircea Răsvan Ciacâru și cu prilejul unui alt vernisaj „Marcela Popescu confirmă experiența acumulată în acest domeniu al creației, pe care o folosește prin mijloace proprii și în spiritul tradițiilor în domeniu. Stau mărturii în acest sens și tablourile dedicate florilor, naturii și peisajele pline de culoare și de lumină, dătătoare de adânci trăiri nostalgice, evocatoare”.

Într-adevăr, și această nouă expoziție de pictură a Marcelei Popescu, deschisă la Galeria de Artă de la CAR Pensionari din Piatra-Neamț, confirmă pe deplin calitățile sale deosebite în domeniu și suntem convinși că și această expoziție se va bucura de prezența și de aprecierile cât mai multor iubitori de artă plastică, de frumos, așa cum s-au bucurat și cei care au participat la vernisaj.

Conducerea CAR Pensionari Piatra-Neamț