Pictorul ieșean Sorin Otînjac expune la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”

O expoziție de pictură, aparținând artistului ieșean Sorin Otînjac, a fost deschisă luni, 1 aprilie, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț. Evenimentul prilejuiește contactul cu 60 de lucrări reprezentative ale creației unui recunoscut mânuitor al penelului.

Cadru didactic la Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Sorin Otînjac (n. 2 martie 1975) spune că arta este cea care îi liniștește sufletul și conștiința. „Vă mulțumesc mult că ați venit să mă cunoașteți și, bineînțeles, să-mi cunoașteți și sufletul prin intermediul lucrărilor mele. Sper ca aceste imagini bidimensionale să ajungă la inima dumneavoastră”, a menționat pictorul.

Sorin Otînjac nu se află la prima întâlnire cu publicul de la noi, el a bătătorit des cărările spre Ținutul Neamțului. Îi urăm bun venit și-i mulțumim”, a afirmat prof. Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț.

Criticul de artă Lucian Strochi a spus că venirea lui Sorin Otînjac la Piatra-Neamț reprezintă un eveniment cultural de primă mărime. „Este vorba despre un pictor cu o conștiință estetică și, mai ales, intelectuală, de cea mai bună calitate”.

Expoziția poate fi vizitată până duminică, 14 aprilie.

Violeta MOȘU