vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitateLiceul de Arte „Victor Brauner” - Proiectul „Ecoprovocarea”, un succes

Liceul de Arte „Victor Brauner” – Proiectul „Ecoprovocarea”, un succes

Rolul educației ecologice în școală nu este o problemă minoră. Ea are implicații în toate planurile vieții cotidiene, iar atitudinile comportamentale, convingerile se dezvoltă prin interacțiuni permanente. Cu ocazia Cercului Pedagogic al Învățătorilor, Liceul de Arte „Victor Brauner”din Piatra-Neamț a dovedit încă o dată că nu este nepăsător la provocările ecologice actuale.

Proiectul educațional „ECOPROVOCAREA” a oferit elevilor din ciclul primar șansa de a cunoaște mai bine mediul înconjurător, de a deveni conștienți și responsabili în protejarea acestuia și, nu în ultimul rând, de a socializa prin activități artistico-plastice și educative.

Îndrumați de dascăli și susținuți de părinți, copiii au învățat să recicleze, să reutilizeze deșeurile într-un mod creativ, să planteze flori și arbuști și să se bucure de natura. Au înțeles că, după cum spunea Albert Einsten, „un nou mod de gândire e necesar dacă oamenii vor să supraviețuiască”.

Sloganul proiectului creat de copii devine un motor în lupta contra poluării și, totodată, o scrisoare deschisă pentru cei care ar putea face mai mult: „Lăsați mediul în culoarea lui…VERDE!”, a declarat învățătoarea Cătălina Șulea.

A fi dascăl înseamnă a avea curajul să iei în palmele tale un suflet de copil și cu răbdare să poți descoperi cele mai minunate talente semănate de Dumnezeu în fiecare, să le dezvolți făcându-le să înflorească cu fiecare clipă. Un lucru asemănător s-a petrecut cu ocazia Cercului Pedagogic al Învățătorilor când, prin momentele prezentate, am încercat să le punem în evidență talentul, creativitatea, bucuria muncii în echipă, aducând în fața musafirilor clipe pline de culoare”, a spus și învățătoarea Angelica Horciu.

Clasa pregătitoare a încântat auditoriul cu un imn eco, clasa I a pregătit o scenetă cu tematică ecologică, clasa a II-a a venit în fața publicului cu un dans dedicat naturii, iar elevii din clasele a III-a și a IV-a au organizat o paradă de modă eco, costumașele și rochițele fiind confecționate chiar de ei din materiale reciclabile.

Cercul Pedagogic al Învățătorilor este un moment de încununare a muncii de peste an. Este un prilej de bucurie, un moment festiv cu o încărcătură emoțională aparte. Elevii ciclului primar au dovedit că, deși au între 6 și 11 ani, talentul nu are vârstă. Am cântat, am dansat, ne-am bucurat și am transmis un mesaj puternic: „Dragi oameni, planeta noastră este în pericol!”, a precizat învățătoarea Daniela Anisiei.

Natura este exemplul nostru de a trăi în armonie și comuniune. Noi am urmat acest exemplu și în cadrul Cercului Pedagogic, unde, de la mic la mare, cu suflet și dăruire, am arătat cât de important este tot ceea ce ne înconjoară. Cum? Prin cântec și dans, strigând în tril de primăvară: „Oameni buni, hai să ocrotim natura!”, a menționat învățătoarea Ionela Butescu.

Fiecare poate contribui la salvarea naturii asigurând condiții de viața locuitorilor de mâine ai Terrei. Trebuie să fie o acțiune comună a tuturor pentru salvarea planetei”, a conchis învățătoarea Ana Socea.

Un program artistic au susținut și elevii olimpici la instrumente muzicale de la Liceul de Arte „Victor Brauner”.

(Dor de Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments