Concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” – etapa județeană

Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț a găzduit marți, 5 martie, etapa județeană a Concursului „Istorie și societate în dimensiune virtuală”.

Această competiție s-a adresat elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite în domeniul istoriei, științelor socio-umane şi informaticii. Concursul a avut drept scop realizarea unor materiale, cu ajutorul computerului, pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi științe socio-umane (educație civică, cultură civică, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educație antreprenorială, studii sociale). Materialele prezentate au putut fi realizate, la alegere, sub forma unor „Pagini Web” sau a unor „SOFT-uri educaționale”.

În urma evaluării lucrărilor, juriul a decis ca elevii Sergiu Eusebiu Darie, de la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, şi Ionică-Andrei Gheorghiu, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, să participe la etapa națională, care se va desfășura, în perioada 18-21 iunie 2019, la Tg. Mureș, județul Mureș.

Inspector școlar, prof. Ioan Romeo Roman