Decor primăvăratic la Galeria UnicArt

Intrând în jocul candid al acestui anotimp al renașterii naturii și speranței, la Galeria UnicArt, a fost vernisată, marți, 5 martie, expoziția colectivă de pictură „Vine, vine primăvara!”. Lucrările aparțin artiștilor plastici Mariana Papară, Dumitru Bostan jr., Ștefan Potop, Dumitru Bezem, Gheorghe Vadana, Petru Diaconu, Lucian Gogu-Craiu, Radu Macavei și Arcadie Răileanu.

Primăvara și toamna sunt anotimpuri de trecere. Dacă cineva, necunoscând pe nimeni, ar intra când acest interior ar fi depopulat, ar fi cu siguranță derutat, neștiind ce-i cu această primăvară total neobișnuită. Până la urmă, primăvara face un recurs la memorie.

Aceste expoziții de primăvară mi se par cele mai frumoase. De ce? Pentru că îmi place această aparentă neorânduială: flori alături de copaci, case singuratice, oameni, nuduri…

Pentru mine, Gheorghe Vadana este un erou. Eu spun că oamenii trecuți de 80 de ani trebuie declarați eroi, pentru că au reușit să învingă în cea mai grea bătălie. Este vorba despre bătălia cu viața. La Mulți Ani, Gheorghe Vadana! Cei trei frați Vadana sunt un exemplu de longevitate, au împreună aproape 300 de ani”, a declarat dr. Lucian Strochi, critic de artă.

Violeta MOȘU