O nouă expoziție personală a artistului plastic Arcadie Răileanu

*„Îmi place spațiul, îmi plac aceste schimbări de la Sestri Art Gallery care permit să aduci lucrări din diferite zone ale picturii. Spațiul este făcut în așa fel încât poți să vezi fiecare lucrare separat de celelalte”. (Arcadie Răileanu)

Maestrul Arcadie Răileanu, artistul plastic al anului 2018, revine în atenția publicului amator de frumos cu o nouă expoziție. Aceasta este găzduită de Sestri Art Gallery. Lucrările, definitorii pentru cariera, evoluția sa artistică, impresionează din primul moment prin coloritul bogat și de un subtil rafinament.

Am sentimentul că Arcadie Răileanu a cucerit acest spațiu. L-a cucerit, l-a ocupat și arată altfel decât în luna decembrie la expoziția lui Petru Diaconu. Arcadie ne propune o expoziție provocatoare, interesantă. Combinația de figurativ și abstract, de acuarelă cu acril și ulei, de portret cu peisaj și cu viziuni geometrice, rupturile din toată etalarea aceasta provoacă un mic cutremur la prima vedere, ceea ce ne obligă să ne schimbăm și prejudecățile față de artist. Ce ne prezintă Arcadie acum e un fel de ilustrare la propriu a ceea ce s-a spus cândva și anume că pictura e un lucru mental”, a declarat criticul de artă Emil Nicolae.

Pictorul Mircea Răsvan Ciacâru a afirmat că Arcadie Răileanu debordează de pictură și, astfel, „cei câștigați suntem noi, iubitorii de artă. Toți cei care vin la o expoziție Arcadie Răileanu pleacă îmbogățiți”.

Expoziția poate fi vizitată, în fiecare zi, până la sfârșitul lunii martie.

Violeta MOȘU