Profesoara Mihaela Cătălina Tărcăoanu lansează „Teaching and Learning Idioms in English (Theoretical and Practical Considerations)”

La Editura „Nona” a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț va apărea în curând „Teaching and Learning Idioms in English (Theoretical and Practical Considerations)”, o lucrare semnată de profesoara Mihaela Cătălina Tărcăoanu, de la catedra de Limbă şi literatură română a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra-Neamţ.

Volumul se adresează profesorilor care predau limba engleză.

Aşa cum se spune în Cuvântul înainte al cărţii, „predarea și învățarea unităților frazeologice din limba engleză a constituit o provocare și, implicit, obiect de cercetare pentru Mihaela Cătălina Tărcăoanu.

Profesorul dr. Mihaela Chiribău-Albu, de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iași, semnatara amintitului Cuvânt înainte, continuă:

Mihaela Cătălina Tărcăoanu deține, din 2008, titlul științific de doctor în științe umaniste, în urma elaborării tezei de doctorat având ca temă lingvistica integrală coșeriană. Expertiza a fost folosită în redactarea lucrării de absolvire a Facultăţii de Litere – secția limba engleză, din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai», din Cluj-Napoca, în anul 2012. Cele două experiențe întemeietoare au fost valorificate în lucrarea a cărei apariţie avem bucuria să o semnalăm”.

(Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)