Marea Unire, sărbătorită la Liceul de Arte „Victor Brauner”

Elevii claselor I, a II-a și a III-a de la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț (director, prof. Carmen Corlățeanu) au susținut joi, 29 noiembrie, un program artistic dedicat Centenarului, sub coordonarea profesoarelor pentru învățământul primar Daniela Anisiei, Ionela Butescu și Cătălina Sulea.

Îmbrăcați în costume populare și fluturând stegulețe, copiii au recitat poezii, au interpretat cântece patriotice și au dansat hora tradițională, într-o atmosferă festivă, plină de căldură sufletească, în ciuda frigului de afară.

A fost un moment aniversar de care ne-am bucurat cu toții. Sentimentul patriotic ar trebui redeșteptat în sufletul fiecărei generații. Acesta face parte din dezvoltarea sănătoasă a unei națiuni, iar noi, dascălii, suntem datori să veghem asupra trezirii iubirii de țară în inima elevilor noștri care trebuie să cunoască valorile naționale”, a afirmat Ionela Butescu.

Artiști în devenire, micii patrioți au emoționat până la lacrimi auditoriul, format din părinți, profesori și colegi mai mari.

29 Noiembrie! O zi cu încărcătură emoțională aparte! O zi plină de evenimente, o zi în spatele căreia au stat ascunse multe ore de muncă, dar și de voie bună, o zi în care am râs și am plâns, în care am cântat și am dansat de dragul tău și pentru tine, Românie!”, a spus Daniela Anisiei.

 „În cinstea României Mari, ne-am strâns cu toții, noi, poporul cel nou, să mulțumim celor care au luptat ca să trăim în pace, să fim români și să simțim că aici ne e locul dintotdeauna. În grai de cântec și de dor am sărbătorit Unirea cea Mare, cei 100 de ani de libertate. Sperăm că acei care vor veni mai apoi, nu vor uita să fie mândri de țara lor! Chiar dacă vremurile vor fi din ce în ce mai grele, să fim puternici și uniți asemenea străbunilor care au crezut în visul lor cel mare. Din suflete curate de copii, români și româncuțe, tricolorul prinde viață și ne îmbracă pe toți în straie de sărbătoare. La mulți ani, români, oriunde ați fi! La mulți ani, Românie dragă!”, a declarat și Cătălina Sulea.

Violeta MOȘU